70ο Φεστιβάλ Βενετίας: Θετικές κριτικές για την ταινία «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά

Μια ιστορία- αλληγορία πάνω στη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας..

Θετικές κριτικές πήρε η ελληνική συμμετοχή στο 70ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, η ταινία «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά.

Όπως σας έχουμε γράψει στο star.gr, το «Miss Violence» πραγματεύεται τις προβληματικές σχέσεις και τη φριχτή αλήθεια πίσω από την αστραφτερή βιτρίνα μιας μεσοαστικής οικογένειας, με αφορμή –σε πρώτο πλάνο- την αιφνίδια αυτοκτονία ενός 11χρονου κοριτσιού.

Μια ιστορία που ουσιαστικά πρόκειται για μια αλληγορία πάνω στη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας.

imerisia_LARGE_t_1061_43573176_type12128.jpg
Το σενάριο υπογράφουν ο σκηνοθέτης, Αλέξανδρος Αβρανάς με τον Κώστα Περούλη και στο καστ συμπεριλαμβάνονται οι Θέμης Πάνου, Ελένη Ρουσσινού, Ρένη Πιττακή και Σίσσυ Τουμάση, ενώ ένα γρήγορο πέρασμα από την ταινία κάνουν οι Χρήστος Λούλης, Γιώτα Φέστα, Μήνας Χατζησάββας και Μαρία Καλλιμάνη.

Στο Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ, στις ταινίες που προβλήθηκαν χθες ήταν και η ταινία «Κill your Darlings» σε σκηνοθεσία του -ελληνικής καταγωγής- Τζον Κροκίδα, με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ράτκλιφ. Ο ηθοποιός που έγινε γνωστός από τον ρόλο του «Χάρι Πότερ» υποδύεται τον Άλεν Γκίνσμπεργκ, την ηγετική φιγούρα του κινήματος των μπίτνικ, της δεκαετίας του '50. Στην ταινία του Κροκίδα εντοπίζουμε στο καστ και αρκετά ελληνικά ονόματα, σε δεύτερους ρόλους.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top