Δύο βραβεία σε ελληνικές παραγωγές στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Σεράγεβο

«Οι Εκκαθαριστές» και το «Park» πήραν τις διακρίσεις

Δύο βραβεία σε ελληνικές παραγωγές στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Σεράγεβο

Ολοκληρώθηκε το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Σεράγεβο, το Σάββατο 24 Αυγούστου, δίνοντας δύο σημαντικές διακρίσεις σε ελληνικές παραγωγές.

Το έργο του Κωνσταντίνου Γεωργούση, με τίτλο «Οι Εκκαθαριστές» («The Cleaners»), απέσπασε το ειδικό βραβείο της επιτροπής στο διαγωνιστικό τμήμα ντοκιμαντέρ, το οποίο συνοδευόταν από 2.500 ευρώ, που προσέφερε το βαλκανικό Al Jazeera. Η ταινία καταγράφει τον εφιάλτη του νεοναζισμού, όπως βιώνεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Η ταινία «Park» της Σοφίας Εξάρχου, σε παραγωγή της Αμάντας Λιβανού για την Guanaco Film και την Beben Films, απέσπασε το Coproduction Debelopment Award.

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Σοφίας Εξάρχου, με δικό της σενάριο, περιγράφει την ιστορία του Δημήτρη, ενός δεκαεξάχρονου παιδιού που ζει στο Ολυμπιακό Χωριό μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Ο Δημήτρης, εργαζόμενος σε ένα μαρμαράδικο, θα αναγκαστεί να βρεθεί σε ένα θέρετρο στη νότια πλευρά της Αθήνας, εκεί όπου θα ανακαλύψει πως όσο απομακρύνεται από το Χωρίο τόσο επιστρέφει, χωρίς να το καταλάβει, σε αυτό.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top