Η ζωή και το έργο του θρυλικού Μίκη Θεοδωράκη ανεβαίνει στη σκηνή του Badminton

«Μίκης Θεοδωράκης – Ποιος τη ζωή μου» σε σενάριο και σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη

Η ζωή και το έργο του θρυλικού Μίκη Θεοδωράκη ανεβαίνει στη σκηνή του Badminton

​Η ζωή και το έργο του μεγάλου δημιουργού και εν ζωή μύθου της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας, Μίκη Θεοδωράκη, η παράσταση «Μίκης Θεοδωράκης – Ποιος τη ζωή μου» ζωντανεύει στο θέατρο Badminton, από την Παρασκευή 10 Μαΐου.

H παράσταση σε σενάριο και σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη διατρέχει τα σημαντικότερα κοινωνικοπολιτικά γεγονότα του περασμένου αιώνα, μέσα από την αποκαλυπτική ζωή του κορυφαίου καλλιτέχνη.

ThodorakisPoiostiZoimouPhoto_16.jpg

Από τη γενέτειρά του, τη Χίο, μέχρι την απογείωση και την παγκόσμια αναγνώριση και καταξίωση, αλλά και τη συνάντησή του με τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του σύγχρονου πολιτισμού, όπως οι Χατζιδάκις, Ελύτης, Ρίτσος, Σεφέρης, Αναγνωστάκης, Γκάτσος, Λειβαδίτης, Κατσαρός, Σαββίδης, Χιώτης, Κατράκης και πάρα πολλούς άλλους, το ταξίδι της ζωής του θα παρουσιαστεί από 28 ηθοποιούς - χορευτές, 4 τραγουδιστές και 12 μουσικούς.

zoi_2013_4_23_12_2_16_b.jpg
Ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης συμμετείχε με ενθουσιασμό σε όλα τα στάδια της προετοιμασίας της παράστασης, που περικλείει περισσότερα από 50 τραγούδια – σταθμούς της πορείας του.

Μετά το θέατρο Badminton, η παράσταση θα παρουσιαστεί για μία φορά στον τόπο εξορίας του συνθέτη και χιλιάδων Ελλήνων, τη Μακρόνησο, θα μεταφερθεί στις πόλεις που έζησε Χίο, Μυτιλήνη, Γιάννενα, Πρέβεζα, Σύρο, Αργοστόλι, Πύργο, Τρίπολη, Χανιά… και θα συνεχίσει με μία μεγάλη διεθνή περιοδεία.

Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Σενάριο – σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης,
Σκηνικό: Γιώργος Πάτσας
Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκόρου
Χορογραφίες: Αποστολία Παπαδαμάκη
Ενορχηστρώσεις: Γιάννης Παπαζαχαριάκης
Παραγωγή: Μιχάλης Αδάμ
Παίζουν: Γρηγόρης Βαλτινό��, Φιλαρέτη Κομνηνού, Άρης Λεμπεσόπουλος, Ελισάβετ Μουτάφη, Χρήστος Πλαΐνης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Κώστας Βελέτζας, Νατάσα Ζαγκλή, Κωνσταντίνος Φάμης, Γιάννης Μαθές, Ειρήνη Κυρμιζάκη, Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου, Έρικα Μπίγιου, Πηνελόπη Σεργουνιώτη, Μαρία Γεροδήμου, Ηρακλής Κωστάκης, Ίρις Μαρά, Γιώργος Νούσης, Ευθύμης Μπαλαγιάννης, Γιάννης Σοφολόγης, Παναγιώτης Γουρζουλίδης, Βασίλης Ζώης, Ελεάννα Φινικαλιώτη, Ελένη Βαΐτσου
Τραγουδούν: Κώστας Μακεδόνας, Γιώτα Νέγκα, Κώστας Θωμαΐδης, Άννα Λινάρδου
Πληροφορίες

Θέατρο Badminton
Κεντρική Σκηνή, Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή
τηλ: 210 8840600.
Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Τετάρτη και Κυριακή: 20.00, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο: 20.45. Τιμές εισιτηρίων: 38, 30, 24, 18, 10, 7 (φοιτητικό – ανέργων) ευρώ
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top