«Amadeus»: Αυτή είναι η ελληνική συμμετοχή για το “Done In 60 Seconds”

Στο Λονδίνο ο τελικός, στις 22 Μαρτίου

​Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε ο ελληνικός τελικός του διαγωνισμού Done In 60 Seconds, στον οποίο συμμετείχαν 54 Έλληνες σκηνοθέτες. Σκοπός ήταν να δοθεί μια νεώτερη οπτική, μια «φρέσκια ματιά» σε αγαπημένες κλασσικές ταινίες, γνωστά αριστουργήματα ή ��νεξάρτητες παραγωγές μέσα σε 60 δευτερόλεπτα.
Ο τελικός του δημοφιλέστερου ερασιτεχνικού διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους, Τhe Jameson Empire Done In 60 Seconds Global Final, θα γίνει στο Λονδίνο στις 22 Μαρτίου και η χώρα μας θα συμμετέχει για πρώτη φορά.
Η κριτική επιτροπή, ο διάσημος δημιουργός Νίκος Περάκης, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρένος Χαραλαμπίδης και ο γνωστός κριτικός κινηματογράφου Ορέστης Ανδρεαδάκης αποφάσισαν να εκπροσωπήσει τη χώρα μας το «Amadeus» της Δήμητρας Μαργαριτίδου από τη Θεσσαλονίκη, το οποίο ξεχώρισε για την πρωτοτυπία του, γιατί κατάφερε να συμπυκνώσει το νόημα της ταινίας σε 60’’ με χιούμορ και χωρίς να αντιγράφει το ύφος της πρωτότυπης ταινίας.
Η πρωτότυπη ταινία να θυμίσουμε πως είναι μια παραγωγή του 1984. Πρόκειται για δράμα σε σκηνοθεσία του Miloš Forman και σενάριο του Peter Shaffer. Η ιστορία τοποθετείται στη Βιέννη, Αυστρία, κατά το δεύτερο μισό του 18ου αιώνα και είναι μια παραλλαγή της ζωής του Μότσαρτ, στην οποία ο συνθέτης Antonio Salieri αναγνωρίζει τον ιδιοφυΐή Wolfgang Amadeus Mozart, και προσπαθεί να τον αφανίσει από ζήλο και φθόνο. Η ταινία έχει κερδίσει 40 βραβεία από τις 53 υποψηφιότητες.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top