Πωλήθηκαν αντί 18.000 ευρώ οι χειρόγραφες επιστολές του Αδαμάντιου Κοραή

Στις 15.000 ευρώ αυτές του Καραϊσκάκη

Πωλήθηκαν αντί 18.000 ευρώ οι χειρόγραφες επιστολές του Αδαμάντιου Κοραή

Εκτοξεύτηκαν τα ποσά στη χθεσινή δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στο Athens Plaza, με τους συλλέκτες να δίνουν 15.000 ευρώ για τις 7 επιστολές του Γεωργίου Καραϊσκάκη (που απευθύνονται στην επιτροπή των Ψαριανών προσφύγων της Αίγινας) και 18.000 ευρώ για τις 61 επιστολές του Αδαμάντιου Κοραή.

Σύμφωνα με τον οίκο Πέτρος Βέργος, το ποσό που δαπανήθηκε για τα ιστορικά κειμήλια της ελληνικής κληρονομιάς ξεπέρασε κατά πολύ τις αρχικές εκτιμήσεις.

Η επιστολή προς τους προκρίτους των Ψαρών με τις υπογραφές 59 πληρεξούσιων της Γ' Εθνοσυνέλευσης, μεταξύ των οποίων των Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, Παλαιών Πατρών Γερμανού και άλλων πωλήθηκε στις 2.000 ευρώ, ενώ επιστολή του Γεωργίου Καραϊσκάκη προς την διοίκηση που αφορούσε σχέδιο του για την ανασυγκρότηση των Ελληνικών Δυνάμεων πωλήθηκε στα 4.500 ευρώ, από αρχική εκτίμηση μεταξύ 2.000-3.000 ευρώ.
Να σημειώσουμε πως υπήρξε ενημέρωση από την πλευρά του οίκου Βέργου ότι έλαβε έγγραφο από το υπουργείο Πολιτισμού ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να θεωρήσει παρόμοιες επιστολές προστατευόμενα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top