Ρώμη: Χάθηκε στις φλόγες το μεγαλύτερο κινηματογραφικό στούντιο της «πόλης του σινεμά»

Το «στούντιο πέντε» των ιστορικών κινηματογραφικών εγκαταστάσεων της "Τσινετσιτά"

Ρώμη: Χάθηκε στις φλόγες το μεγαλύτερο κινηματογραφικό στούντιο της «πόλης του σινεμά»

​Στις φλόγες τυλίχθηκε το «στούντιο πέντε» των ιστορικών κινηματογραφικών εγκαταστάσεων της «Τσινετσιτά», που βρίσκονται στη Ρώμη.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ,το κατέστρεψε ολοσχερώς, ενώ οι αρχές αποδίδουν το συμβάν σε εμπρηστική ενέργεια.

Τις τελευταίες μέρες, οι 220 εργαζόμενοι της Τσινετσιτά πραγματοποιούσαν απεργιακή κινητοποίηση, κατά του σχεδίου συρρίκνωσης των κινηματογραφικών στούντιο, το οποίο παράλληλα προέβλεπε την απόλυση μέρους του προσωπικού, την δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχείου μέσα στον χώρο των «studios» και την ανάθεση πολλών εργασιών σε εξωτερικές εταιρίες.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο κινηματογραφικό στούντιο της «πόλης του σινεμά», όπου είχε γυρίσει τα περισσότερα κινηματογραφικά του έργα ο παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτης Φεντερίκο Φελίνι, ενώ, είχε χρησιμοποιηθεί για τηλεοπτικές σειρές της ιταλικής τηλεόρασης Rai και εκπομπές του ομίλου «Μέντιασετ». Πολλοί κινηματογραφικοί αστέρες, ανάμεσα τους η Σοφία Λόρεν και η Ελίζαμπεθ Τέιλορ έγραψαν ιστορία στο χώρο αυτό.
Έκκληση έχει γίνει από γνωστά ονόματα του σινεμά στον Ιταλό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ��ζόρτζιο Ναπολιτάνο, και στον πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, ζητώντας τους να παρέμβουν άμεσα προκειμένου να σταματήσει το σχέδιο διάλυσης των ιστορικών κινηματογραφικών εγκαταστάσεων, μεταξύ των οποίων είναι οι Φράνκο Νέρο, Τζουζέπε Τορνατόρε, Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, Κώστας Γαβράς, Κεν Λόουτς, Μπερτράν Ταβερνιέ, Βανέσα Ρεντγκρέιβ.
Να σημειώσουμε, πως τα κινηματογραφικά στούντιο της Τσινετσιτά είναι ο δεύτερος χώρος της τέχνης που βρίσκεται υπό κατάληψη, καθώς πριν ένα χρόνο υπό κατάληψη είχαν οι ηθοποιοί το "Teatro Valle", για να μην κατεδαφιστεί και γίνει σούπερ μάρκετ.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top