Άνοιξε το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας μετά την ληστεία

Έξτρα προσωπικό ασφαλείας μέχρι να προσληφθούν φύλακες

Άνοιξε το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας μετά την ληστε��α
Για πρώτη φορά μετά την ληστεία του περασμένου Φεβρουαρίου άνοιξε τις πύλες του το Παλαιό Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς το βράδυ της Τετάρτης έγινε εκδήλωση προς τιμή του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ.

«Με έχουν τιμήσει πολλές φορές, αλλά η βράβευση εδώ, στην Αρχαία Ολυμπία είναι κάτι ξεχωριστό. Η καρδιά του Πιέρ ντε Κουμπερτέν βρίσκεται μέσα στην Ολυμπιακή Ακαδημία. Η δική μου καρδιά δεν ξέρω που θα βρίσκεται, αλλά θα είναι πάντα μαζί σας. Είναι συγκινητικό να είμαι πολίτης μια μοναδικής πόλης», είπε ο κ. Ρογκ στην εκδήλωση.

Το μουσείο -όπου στεγάζονται συλλογές αρχαιοτήτων που σχετίζονται με τους αρχαίους αγώνες- χρειάστηκε να παραμείνει κλειστό προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που είχαν γίνει στις προθήκες μετά την ληστεία, ενώ τοποθετήθηκε έξτρα προσωπικό ασφαλείας μέχρι να προσληφθούν εποχικοί φύλακες μέσω του ΕΣΠΑ.

Ενόψει της σημερινής τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας έγιναν στην Αρχαία Ολυμπία δεκάδες εκδηλώσεις, ενώ το BBC συνδέθηκε απευθείας έξω από το Μουσείο για να μεταδώσει δηλώσεις του Σεμπάστιαν Κόε αλλά και του νεαρού Ελληνοβρετανού Αλέξανδρου Λούκος, που επιλέχθηκε ως δεύτερος λαμπαδηδρόμος στην αυριανή τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Αρχαίο Στάδιο.

Θυμίζουμε πως οι ληστές άρπαξαν 75 αρχαία αντικείμενα, με τις έρευνες να είναι ακόμα στο σκοτάδι και σοβαρά ερωτήματα για την φύλαξη των μουσείων μας να παραμένουν αναπάντητα...
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top