Μπρους Γουίλις: Είχε ανοίξει πυρ κατά λάθος σε γύρισμα

«Ήταν σαν μαριονέτα» - Είχε άνθρωπο να του λέει τις ατάκες

Δείτε βίντεο για τον Μπρους Γουίλις από το Breakfast@Star

Ο Μπρους Γουίλις, όπως είναι γνωστό, είχε διαγνωστεί πέρυσι με αφασία και για τον λόγο αυτό αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την υποκριτική. Έκτοτε η υγεία του επιδεινώθηκε ραγδαία, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ανακοίνωση από την οικογένειά του, σύμφωνα με την οποία, ο χολιγουντιανός ηθοποιός πάσχει από μετωποκροταφική άνοια.

Τι είναι η μετωποκροταφική άνοια με την οποία διαγνώστηκε ο Μπρους Γουίλις;

Ο Μπρους Γουίλις διαγνώστηκε με μετωποκροταφική άνοια / Φωτογραφία: AP

Ο Μπρους Γουίλις διαγνώστηκε με μετωποκροταφική άνοια / Φωτογραφία: AP

Ωστόσο, οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως δείχνουν ότι η νοητική του παρακμή, είχε ξεκινήσει αρκετό καιρό πριν πάρει την απόφαση να αποσυρθεί από την υποκριτική. Στο διάστημα αυτό είχε λάβει μέρος σε συνολικά 22 ταινίες δράσης. Όπως αναφέρουν μάρτυρες που βρίσκονταν στα γυρίσματα, ο 67χρονος ηθοποιός δυσκολευόταν να ανταποκριθεί στους ρόλους του, βάζοντας σε κίνδυνο τους γύρω του.

Πηγές αναφέρουν πως σε αρκετά γυρίσματα, αναγκαζόταν να δουλέψει φορώντας ακουστικό, ώστε να έχει κάποιον να του υπαγορεύει τις ατάκες του. Επιπλέον, στα τελευταία χρόνια της καριέρας του, ο μάνατζέρ του όριζε πως τα γυρίσματα θα έπρεπε να διαρκούν δύο ημέρες, κατά τις οποίες, ο ηθοποιός θα δούλευε μόνο 4 ώρες, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του.

 

 

White Elephant (2022): «Κάποιος του έδινε μια ατάκα και δεν καταλάβαινε τι σήμαινε»

Η συμπεριφορά του ξεκίνησε να είναι ιδιαίτερα ανησυχητική στα γυρίσματα της ταινίας White Elephant, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες βρισκόταν εκτός τόπου και χρόνου, λόγω της αφασίας. «Ξέρω γιατί είστε εδώ», φέρεται να ρώτησε δύο μέλη από το συνεργείο.

Ένα άλλο μέλος ανέφερε πως προσπαθούσαν όλο και λιγότερο να βασίζονται σε αυτόν, μιας και δεν μπορούσε να καταλάβει τις ατάκες που του έδιναν και λειτουργούσε σαν μαριονέτα. «Ήταν λιγότερο ενοχλητικό και περισσότερο σαν: Πώς θα κάνουμε τον Bruce να μην φαίνεται άσχημα;». «Κάποιος του έδινε μια ατάκα και δεν καταλάβαινε τι σήμαινε. Ήταν απλά μια μαριονέτα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το White Elephant προβλήθηκε στους κινηματογράφους τον Ιούνιο του 2022.

Μπρους Γουίλις: «Κάποιος του έδινε μια ατάκα και δεν καταλάβαινε τι σήμαινε. Ήταν απλά μια μαριονέτα» / Φωτογραφία Ap

Μπρους Γουίλις: «Κάποιος του έδινε μια ατάκα και δεν καταλάβαινε τι σήμαινε. Ήταν απλά μια μαριονέτα» / Φωτογραφία Ap

Hard Kill (2020): Πυροβόλησε κατά λάθος τη συμπρωταγωνίστριά του, Λάλα Κεντ

Άσχημη εμπειρία από τη συνεργασία τους με τον Μπρους Γουίλις αποκόμισαν επίσης και οι σκηνοθέτες της ταινίας Hard Kill. Εκείνη την περίοδο ήταν πλεον εμφανή τα σημάδια της γνωστικής του παρακμής, σύμφωνα με τους ίδιους. 

Αυτόπτες μάρτυρες από τα γυρίσματα αναφέρουν ότι ο ηθοποιός είχε προκαλέσει αναστάτωση στο casting, επειδή κατά λάθος πυροβόλησε με άσφαιρο όπλο. Το περιστατικό συνέβη όταν μαζί με τη Λάλα Κεντ (που υποδυόταν την κόρη του στο έργο), γύριζαν τη σκηνή που εκείνος έπρεπε να την προστατέψει από τους κακοποιούς και να της δώσει το σύνθημα να σκύψει, για να μην τη βρει η σφαίρα. Αντ' αυτού όμως ο ηθοποιός άνοιξε πυρ χωρίς να ειδοποιήσει τη συμπρωταγωνίστριά του, η οποία και δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί. Για καλή της τύχη το όπλο ήταν άδειο κι έτσι απέφυγε τα χειρότερα.

Επιπλέον ο Γουίλις συχνά εμφανιζόταν στα γυρίσματα με συνοδεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επί σειρά ετών βοηθός του Stephen J. Eads, ήταν το πρόσωπο που τον ακολουθούσε παντού, ενώ για τις υπηρεσίες του αμειβόταν έως και 200.000 δολάρια ανά ταινία. 

Paradise City (2022): Μια από τις τελευταίες του ταινίες πριν εγκαταλείψει την υποκριτική

Μετά το Whte Elephant ακολούθησε κι άλλη ταινία το Paradise City, που κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Νοέμβριο του 2022 και ήταν ένας από τους τελευταίους σταθμούς της καριέρας του.

Ο ίδιος συμπρωταγωνιστούσε με τον Τζον Τραβόλτα και ενσάρκωνε τον Ιάν Σουάν. Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Τσακ Ράσελ, δήλωσε ενθουσιασμένος που θα ένωνε ξανά τις δυνάμεις του με τον Μπρους Γουίλις, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «έφερε τον καλύτερό του εαυτό στο παιχνίδι». 

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top