«Στάσου Μύγδαλα!»: Η ατάκα που καθιέρωσε τον Γιάννη Βόγλη (VIDEO)

Δείτε και θυμηθείτε μια από τις διασημότερες σκηνές του ελληνικού κινηματογράφου

​Ποιος μπορεί να ξεχάσει την θρυλική ατάκα του Γιάννη Βόγλη «Στάσου Μύγδαλα» στην ταινία του 1967 «Κορίτσια στον Ήλιο», όπου υποδυόμενος τον βοσκό, κυνηγούσε την ξανθιά καλλονή Άναμπελ στην ύπαιθρο;

16431_0014.jpg
Η απάντηση είναι κανείς, καθώς πρόκειται για μια φράση που μεταδόθηκε από γενιά σε γενιά, και «κυνηγούσε» τον σπουδαίο ηθοποιό μέχρι το τέλος.

Και επειδή όπως φαίνεται το «στάσου μύγδαλα!» θα εξακολουθήσει να ακούγεται και πολλά χρόνια μετά τον θάνατο του Γιάννη Βόγλη, δείτε και θυμηθείτε στο video την θρυλική αυτή σκηνή, που έμελλε να γίνει μια από τις διασημότερες του ελληνικού κινηματογράφου.

533AF7962B7569E918F1AD1766A53FAF.jpg

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΤΑΚΑΣ «ΣΤΑΣΟΥ ΜΥΓΔΑΛΑ!»

Σε συνέντευξη του στο «Βήμα», τον Αύγουστο του 2015, ο ηθοποιός είχε γυρίσει τον χρόνο πίσω στο 1967, αποκαλύπτοντας άγνωστες λεπτομέρειες της ταινίας «Κορίτσια στον Ήλιο».

Όπως είχε πει τότε ο Γιάννης Βόγλης, η ταινία είχε γυριστεί στο Μπατσί της Άνδρου καθώς στόχος ήταν ο χώρος των γυρισμάτων να βρίσκεται σε ένα απόμακρο και κάπως ερημικό χωριό.

«Η μητέρα μου ήταν από την Ανδρο, από το Πάνω Κόρθι και έτσι γνώριζα πολύ καλά το νησί αλλά και τους κατοίκους του. Επί χρόνια κάθε καλοκαίρι παραθέριζα στο Μπατσί, στο σπίτι της φίλης, Βίκυς Σαμαρίνα, στο "σπίτι του παππού" όπως το αποκαλούσε, σε ένα εκπληκτικό σημείο με εκπληκτική θέα» είχε πει ο ηθοποιός.

Μάλιστα είχε εξηγήσει πως «το σημείο στο οποίο γυρίσαμε την ταινία ήταν πρωτόγονο, ερημικό και απολύτως γραφικό. Το ίδιο σημείο σήμερα είναι γεμάτο σπίτια και βίλες. Για εμένα, η κακή αντίληψη του τουρισμού στην Ελλάδα είναι ότι προσπαθήσαμε να ευρωπαΐσουμε όλους αυτούς τους χώρους. Οι ξένοι έρχονταν για αυτό που έβλεπαν και σήμερα, με μια τάση νεωτερισμού, οιτουριστικοί χώροι πλην εξαιρέσεων έχουν εκφυλιστεί».

ΤΟ «ΣΤΑΣΟΥ ΜΥΓΔΑΛΑ» ΔΕΝ ΓΥΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ:

Όπως είχε αποκαλύψει στην συνέντευξη του ο Γιάννης Βόγλης, μια από τις διασημότερες σκηνές του φιλμ «Κορίτσια στον Ήλιο» δεν γυρίστηκε στην Άνδρο, αλλά στην Αθήνα, καθώς η εν λόγω σκηνή προστέθηκε στην επιμήκυνση της ταινίας.

«Φορούσα την κάπα και ήταν πολύ βαριά. Το γυρίζαμε πάνω-κάτω συνέχεια. Κάποια στιγμή μπάφιασα και είπα στον Γεωργιάδη: "Ελα, ρε Βασίλη, αφού το 'χουμε το πλάνο, βαρέθηκα πια, στάσου μύγδαλα, στάσου μύγδαλα". Κι εκείνος γυρνά και μου λέει: "Βόγλη! Αυτή η φράση θα σε κυνηγάει σ' όλη σου τη ζωή". Και είχε δίκιο. Γιατί ο Βασίλης είχε μια εκπληκτική αίσθηση για τα πράγματα. Δεν νομίζω ότι υπήρχε άλλος σκηνοθέτης που να έχει την αίσθηση της λαϊκής ποιότητας, της ποιότητας δηλαδή που μπορούσε να ακουμπήσει τον κόσμο» είχε πει τότε ο Γιάννης Βόγλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πέθανε ο Γιάννης Βόγλης

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top