Ξέρω ακριβώς τι σκέφτεσαι

Πόσο εύκολα το λες στους ανθρώπους

σκέψη

Πριν λίγες ημέρες και ενώ η μητέρα μου έκανε απλά μια κίνηση των ματιών της μάντεψα ακριβώς τι ήθελε να πει. «Πού το κατάλαβες;» με ρώτησε, λες και η ίδια δεν έχει κάνει το ίδιο άπειρες, σημαντικές, φορές για μένα. 

Τις ίδιες μαντεψιές κάνω και με την κόρη μου- είναι φορές που ξέρω τι σκέφτεται αλλά δεν της το λέω πάντα περιμένοντας να μου μιλήσει όταν εκείνη το θελήσει. 

Κληρονομικό χάρισμα; Φυσικά και όχι. Είναι η οικειότητα και η τριβή που έχεις με κάποιους ανθρώπους που σε κάνουν να ξέρεις τι ακριβώς σκέφτονται ακόμα κι όταν δεν σου λένε κουβέντα.

Η αλήθεια είναι όμως ότι ακόμα και οι πολύ δικοί σου άνθρωποι μπορεί να σε εκπλήξουν. Να σκεφτούν αλλιώς, να αποκτήσουν νέες απόψεις και οπτικές, και εσύ να έχεις μείνει στο προηγούμενο σενάριο. 

Για αυτό καλό είναι να μην διαβάζεις το μυαλό των ανθρώπων αλλά να μιλάς μαζί τους. Είναι τόσο ιδιαίτερο να τους νιώθεις, να ξέρεις να διαβάζεις τα πρόσωπα και τις εκφράσεις τους αλλά η επικοινωνία και η στενή επαφή σας αξίζει να προχωράει ένα βήμα πιο πέρα. 

Οι μαντεψιές που λέγαμε είναι ικανές να σε φέρουν πιο κοντά στον άλλον αλλά και να σε αποπροσανατολίσουν. Δίκοπο μαχαίρι η ενσυναίσθηση.

Συντάκτης:Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Πηγή:allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top