Ράικου στην προανακριτική: «Φοβόμουν για τη ζωή μου και για το παιδί μου»!

«Ο Ρασπούτιν ήθελε να καταλύσει το Κράτος Δικαίου»

Νέες βαρύτατες αιχμές διατύπωσε η Εισαγγελέας (και πρώην Εισαγγελέας κατά της διαφθοράς) Ελένη Ράικου για τον ρόλο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση της Novartis, κατά την τρίτη ημέρα της κατάθεσης της στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.        

Όπως υποστήριξε μεταξύ άλλων η κ. Ράικου ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ήθελε να καταλύσει το κράτος Δικαίου. «Κατάλαβα ότι για όλα αυτά που συνέβησαν κάποιος πρέπει να μιλήσει. Τόλμησα να μιλήσω και για τον Ρασπούτιν και για τα κατασκευάσματά του γιατί αισθανόμουν ότι με τις ενέργειές του επεδίωκε την κατάλυση του κράτους δικαίου. Την κατάλυση της Δημοκρατίας. Είμαι 40 χρόνια στη Δικαιοσύνη. Δεν μπορούσα αυτό να το δεχθώ» ανέφερε η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς. 

Κατονόμασε τον Παπαγγελόπουλο ως τον «Ρασπούτιν» η Ράικου

Στο ερώτημα πάντως γιατί «δεν τα κατήγγειλε από την αρχή» απάντησε ευθέως ότι ο λόγος ήταν πως φοβόταν για το παιδί της αλλά και για τη δική της ζωή! «Και στοχοποίηση στη στοχοποίηση φθάνεις να φοβάσαι ακόμη και για την ζωή σου. Φοβάσαι όχι μόνο την ηθική αλλά και τη φυσική σου εξόντωση. Με τη στοχοποίηση εμένα με καθιστούσαν στόχο σε παρακρατικές και τρομοκρατικές δυνάμεις» φέρεται να κατέθεσε.  

Η κ. Ράικου ισχυρίσθηκε επίσης ότι όλες οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων ήταν κατασκευασμένες. «Δεν πηγαίνουμε σε γκαρσονιέρες και για καφέ με τους μάρτυρες» ανέφερε μεταξύ άλλων.  

Διπλή πειθαρχική έρευνα για τις καταγγελίες Ζαμανίκα-Ράικου

Για τον ρόλο του κ. Παπαγγελόπουλου επίσης φέρεται να ανέφερε: «Είναι ηλίου φαεινότερο ποιος είναι ο σεναριογράφος σε αυτή την υπόθεση. Ο επονομαζόμενος Ρασπούτιν. Και πολλές φορές σκέφτομαι ότι εάν ο πραγματικός Ρασπούτιν βλέπει από εκεί που είναι τον Παπαγγελόπουλο, θα τον θαυμάζει. Και ακόμη θα αναρωτιέται γιατί κάποια από όσα κάνει ο Παπαγγελόπουλος δεν τα είχε σκεφθεί εκείνος να τα κάνει».

Όσον αφορά τη μελέτη του ιατρού συζύγου της για λογαριασμό της Novartis ανέφερε ότι η μελέτη ήταν για το Diovan, αλλά και ότι δεν μπόρεσε να βρει τη σύμβαση επειδή το σπίτι τους πλημμύρισε.  

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Ο ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΑΪΚΟΥ  

Από την πλευρά του ο κ. Παπαγγελόπουλος προέβη και αυτή τη φορά σε απαντητική δήλωση για τους ισχυρισμούς της κ. Ράικου, με σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον της:  

«Στην κα Ράϊκου  αρέσει να αυτογελοιοποιείται. Σήμερα κατέθεσε ότι εκτός από Ρασπούτιν, τρομοκράτης που βάζει βόμβες, είμαι και αρχηγός χούντας που επιδιώκω την κατάλυση της Δημοκρατίας. Όμως για τους τραπεζικούς λογαριασμούς της άκρα του τάφου σιωπή, σε απλά ελληνικά «μούγκα στη στρούγκα».

Επαναλαμβάνω άλλη μια φορά και θα το επαναλαμβάνω συνέχεια, να ανοίξουν οι λογαριασμοί της. Να δούμε εάν είμαι εγώ πλαστογράφος ή η κα Ράίκου μεγάλη ψεύτρα και απατεώνισσα, που ισχυρίζεται ότι πλαστογράφησα εμβάσματα φαρμακευτικών εταιρειών στους τραπεζικούς λογαριασμούς της».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top