Η Κομισιόν... «ξεσκονίζει» το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης

Το θέμα θα εξεταστεί και στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων

Διμερής συνάντηση Ελλάδας Τουρκίας

Το κείμενο της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης παρέλαβε χθες η Kομισιόν, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτική Πήτερ Στάνο, τονίζοντας ότι πρέπει πρώτα να το εξετάσουν προσεκτικά και μετά να διατυπώσουν συγκεκριμένη θέση.

Απελάθηκε ο πρέσβης της Λιβύης - Δένδιας: Παράνομη η συμφωνία

 

Μητσοτάκης: Αγεωγράφητα και ανιστόρητα όσα επικαλείται η Τουρκία

Ο Πήτερ Στάνο, κληθείς να απαντήσει σε σχετικό ερώτημα, σημείωσε ότι ο Ύπατος Αρμοστής της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Γιουζέπ Μπορέλ, συναντήθηκε χθες με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, οι οποίοι συζήτησαν τις πρόσφατες εξελίξεις στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με διάφορα περιφερειακά ζητήματα που αφορούν τη Συρία, τη Λιβύη, την Ανατολική Μεσόγειο και το Ιράκ.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος Μπορέλ και Τούρκος Υπουργός συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερκής Δράσης (ΕΥΕΔ).

Τι απάντησε για την απέλαση του Λίβυου Πρέσβη

Σε σχέση με την απέλαση του Λίβυου Πρέσβη από την Ελλάδα, ξεκαθάρισε ότι η Κομισιόν δεν είναι αρμόδια να σχολιάσει κάτι τέτοιο και οι αποφάσεις της έγκεινται μόνο στις αρχές του Κράτους Μέλους.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι η Λιβυκή κυβέρνηση είναι αναγνωρισμένη από την ΕΕ και ότι οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει είναι απαραίτητη η επίλυση του με συζητήσεις στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου.
  

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top