Novartis: Ποινική δίωξη κατά Λοβέρδου για δωροληψία

Ο πρώην υπουργός Υγείας είχε ο ίδιος ζητήσει άρση της ασυλίας του

Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου εξακολούθηση παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Η ποινική δίωξη αφορά το αδίκημα της δωροληψίας πολιτικού προσώπου κατ' εξακολούθηση και παραγγέλλεται μετά την άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Η δικογραφία για τον κ. Λοβέρδο είχε διαβιβαστεί πριν από μερικούς μήνες στη Βουλή, οπότε και είχε αρθεί η ασυλία του, μετά από δικό του αίτημα.

O πρώην υπουργός Υγείας τότε είχε κληθεί ως ύποπτος μετά τις καταθέσεις προστατευομένων και άλλων μαρτύρων, οι οποίοι υποστήριζαν ότι επί υπουργίας του μπήκαν στην αγορά του φαρμάκου 4 σκευάσματα για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν στη χώρα μας σε τιμές ακριβότερες σε σχέση με τις τιμές στην Ευρώπη.

«Τίποτε δεν σταθεί εμπόδιο στην αποκάλυψη της σκευωρίας και κανείς από τους πολιτικούς σκευωρούς δεν θα αποφύγει την κατά νόμο λογοδοσία και τιμωρία. Τίποτε λιγότερο δεν είναι αρκετό», είχε δηλώσει ο κ. Λοβέρδος, συμπληρώνοντας πως «θα τους νικήσω με τα όπλα που διαθέτουν όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες χωρίς προνόμια και προσχήματα».

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top