Παραβάτες τα κόμματα στη νομοθεσία για την κρατική επιχορήγηση!

Αλλά η Βουλή αποφάσισε να μην τους βάλει πρόστιμο…

Τη νομοθεσία για την κρατική επιχορήγηση παραβίασε η πλειοψηφία των κομμάτων της Βουλής για τη διετία 2016-2017. Όπως μετέδωσε ο Γιώργος Κολοβάτσιος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα,  το ΚΚΕ διακίνησε εκτός τραπεζικών λογαριασμών,  όπως ορίζει ο νόμος,  πάνω από 2. 200.000 ευρώ, η Χρυσή Αυγή 196.000 ευρώ, ενώ και τα υπόλοιπα κόμματα διακίνησαν μικρότερα ποσά, έως 20.000 ευρώ. 

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Τα κόμματα έπαιρναν κρατική επιχορήγηση για επιμόρφωση αλλά με τα χρήματα έβγαζαν ...άλλες υποχρεώσεις ή με λογιστικές αλχημείες μετέφεραν τα ποσά σε άλλες χρονιές. Παράδειγμα η Νέα Δημοκρατία που από το συνολικό ποσό που πήρε για τις δυο χρονιές για επιμόρφωση, έδωσε τα  875.000 ευρώ για αποπληρωμή των δανείων της. Ο ΣΥΡΙΖΑ  μετέφερε 413.000 ευρώ σε άλλες χρήσεις, όπως έκαναν και άλλα μικρότερα κόμματα. 

Η αρμόδια επιτροπή της Βουλής πάντως  αποφάσισε να μην βάλει πρόστιμο σε κανέναν, με την αιτιολογία ότι ο νόμος που προβλέπει τις κυρώσεις άρχισε να ισχύει το 2018! Οπότε και πάλι έκαναν τα στραβά μάτια και περιορίστηκαν σε συστάσεις για να μην το επαναλάβουν…   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top