Κυριάκος Μητσοτάκης στο Star: Ο Πικραμμένος επικεφαλής στο Επικρατείας

Τι δήλωσε στη συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης στη Μάρα Ζαχαρέα

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος , πρώην πρόεδρος του ΣτΕ, ο οποίος έχει διατελέσει επίσης υπηρεσιακός πρωθυπουργός, θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης στη Μάρα Ζαχαρέα και στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.   

Όπως πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης   η συμμετοχή του κ. Πικραμμμένου  ως επικεφαλής «συμβολίζει πολλά», ενώ  στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου ανακοίνωσε ότι θα είναι συμβολικά ο γνωστός ηθοποιός  Κωνσταντίνος  Μαρκουλάκης ο οποίος δεν ανήκει στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας (σ.σ. είχε πολιτευθεί με το Ποτάμι).   

ΟΙ ΕΛΛΗΝΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΣΕΑ 

Σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στη σκιά των πρόσφατων εξελίξεων στην ΑΟΖ της Κύπρου, ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε ότι θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με την καγκελάριο Μέρκελ στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, κατά τη σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ.  «Είναι επιβεβλημένο  να έχουμε και σιγουριά και αυτοπεποίθηση λόγω των συμμαχιών μας» πρόσθεσε, ενώ απαντώντας  στην ερώτηση της Μ. Ζαχαρέα,  για την αναφορά του πρωθυπουργού στον φόβο θερμού επεισοδίου αλλά και της έκτακτης συνεδρίασης του ΚΤΣΕΑ την Κυριακή σχολίασε:  «Προφανώς η κατάσταση έχει τη δικιά της σοβαρότητα. Αλλά μάλλον η υπερβολική δραματοποίηση βλάπτε»ι.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ,  αν ο κ. Τσιπρας  είχε ενημέρωση για κάτι σοβαρότερο από αυτό που γράφουν τα ΜΜΕ θα έπρεπε να είχε ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς.  «Συνεπώς θεωρώ τη συνεδρίαση  του ΚΥΣΕΑ υπερβολική, βεβαίως, αυτό δεν αναιρεί τη σοβαρότητα της κατάστασης» διευκρίνισε. Για το ίδιο ζήτημα δήλωσε ανοιχτός σε ενημέρωση από τον πρωθυπουργό, αν υπάρχει κάποια επιπλέον πληροφορία που έχει να του μεταφέρει. 

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη μεγάλη ανανέωση στα ψηφοδέλτια του κόμματος , ενώ…  συμφώνησε σε ένα σημείο με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.  «Θα συμφωνήσω με τον κ. Τσίπρα, η κάλπη είναι πράγματι άδεια,  δεν είναι  μισογεμάτη  με τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών» τόνισε, καλώντας τους πολίτες να προσέλθουν για να ψηφίσουν στις κάλπες της 7ης Ιουλίου.    

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ   

Όπως επίσης ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, το πρώτο νομοσχέδιο που  θα καταθέσει θα είναι για τον τρόπο οργάνωσης της λειτουργίας της κυβέρνησης. «Απαιτώ λογοδοσία, ταχύτητα και διαφάνεια από τους υπουργούς μου» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.   

Στις αλλαγές που θα  πραγματοποιηθούν ανέφερε ενδεικτικά ότι θα γίνουν λελογισμένες παρεμβάσεις και ότι  το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής θα γίνει υπουργείο παρά τω πρωθυπουργό, στο οποίο θα ενταχθεί και η απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες.  «Το ακούω συνέχεια:   “Κυριάκο φτιάξε κράτος”. Αυτό σημαίνει ένα προσωπικό στοίχημα για μένα». Για τον ίδιο λόγο ανακοίνωσε ότι η Βουλή θα παραμείνει ανοιχτή όλο το καλοκαίρι, καθώς έχει προγραμματισθεί μεγάλο σε έκταση  νομοθετικό έργο.  

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΓΙΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 

«Υγιής επιχειρηματικότητα δε σημαίνει μόνο να ζητάς από τους εργαζόμενους, πρέπει να δίνεις κιόλας» τόνισε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις, καλώντας τις κερδοφόρες επιχειρήσεις να υλοποιήσουν προγράμματα κινήτρων για το προσωπικό τους.       
«Είμαι υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού σε ποσό διπλάσιο του ΑΕΠ.  Αυτό σημαίνει ότι αν αυξηθεί το ΑΕΠ κατά 4% θα πρέπει να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός κατά 8%, συμβάλλοντας να καλυφθεί το χαμένο έδαφος της τελευταίας δεκαετίας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης,  ο οποίος τάχθηκε και υπέρ των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε εργοδότες και εργαζόμενους.    

Ο αρχηγός της ΝΔ σε άλλο σημείο χαρακτήρισε «σαχλαμάρες» την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι τάσσεται υπέρ της επταήμερης εργασίας και επισήμανε ότι η ΝΔ έχει κοινωνικό πρόσημο,  με συγκεκριμένα μέτρα, όπως η ίδρυση πρότυπων σχολείων σε μη προνομιούχες περιοχές.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ  

Όσον αφορά τα τριτεκνικά και πολυτεκνικά  επιδόματα ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ: «Σκοπός μας είναι, εφόσον έχουμε τη δημοσιονομική άνεση και πιστεύω ότι θα την έχουμε, να επαναφέρουμε τα τριτεκνικά επιδόματα εκεί που ήταν μέχρι το 2018. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος όμως ως προς τα χρονοδιαγράμματα, ότι τα μέτρα και  οι μειώσεις που έχουνε προαναγγείλει θα αποτυπωθούν στον προϋπολογισμό του 20120. Ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα από την πρώτη μέρα».  

ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ  

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε ακόμη ότι θα γίνει αξιολόγηση των δαπανών του Δημοσίου ενώ θα γίνουν και «προσλήψεις  εκεί που πρέπει», όπως για παράδειγμα οι  επιπλέον προσλήψεις αστυνομικών.  «Εάν πράγμα δεν θα ανεχθώ. Προσλήψεις χωρίς λόγο και άχρηστες προσλήψεις συμβασιούχων» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ,  αλλά διαχώρισε περιπτώσεις συμβάσεων,  όπως των αναπληρωτών καθηγητών μέσης εκπαίδευσης, για τους οποίους ανέφερε ότι θα δοθεί προτεραιότητα. 

ΜΕΙΩΣΗ ΦΠΑ: ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ  

Για τη μείωση του ΦΠΑ και τους δύο συντελεστές (11% και 22%) διευκρίνισε ότι η υλοποίηση  αφορά το δεύτερο μισό της θητείας, ενώ εξέφρασε την ελπίδα  ότι η Ελλάδα θα αποτελέσει τα επόμενα χρόνια «την ευχάριστη έκπληξη» της ευρωζώνης».  

Ο πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωσε ότι δε θα γίνει καμία επιπλέον περικοπή στις συντάξεις και ότι το επίδομα που χορηγήθηκε φέτος θα διατηρηθεί .     

«ΘΕΛΩ ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ» 

«Θέλω ισχυρή εντολή, Σοβαρή εντολή σημαίνει αυτοδυναμία για να μην μπούμε σε περιπέτειες» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ όσον αφορά το κάλεσμα σε πολίτες να ψηφίσουν το κόμμα του.   «Εγώ κάνω ένα πλατύ κάλεσμα σε όλους τους πολίτες, από όλους τους  χώρους» ανέφερε, ενώ υποστήριξε ότι στις περιοδείες του αρκετοί πολίτες έρχονται και του λένε ότι θα ψηφίσουν ΝΔ πρώτη φορά.    


«Θα ήταν καλό για τη Δημοκρατία  μας η Χρυσή Αυγή και το κόμμα του κ. Βελόπουλου να μην μπουν στη Βουλή. Ας σκεφθούμε αν αυτές οι διαδρομές ταιριάζουν στη Δημοκρατία μας»  ανέφερε επίσης ο κ. Μητσοτάκης. 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: ΔΕΝ… ΓΥΡΙΖΕΙ    

Τέλος, σχολιάζοντας την αναφορά του κ. Τσίπρα ότι μπορεί να γίνει η μεγάλη ανατροπή όπως στο ματς Λίβερπουλ – Μπαρτσελόνα για το Campions League, απάντησε χιουμοριστικά:  «Είμαι Λίβερπουλ και πρέπει να πω στον κ. Τσίπρα ότι  χάρηκα πολύ κι εγώ για την  ανατροπή, αλλά στην πολιτική τα  πράγματα δεν είναι όπως στο ποδόσφαιρο». 

   

 


 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top