Μητσοτάκης: Μετριοπαθής ο λόγος μας προς τις εκλογές – Όχι παροχολογίες

Πρόταση σε Μεϊμαράκη για επικεφαλής της ευρωομάδας

Εντολές και οδηγίες για χαμηλούς τόνους και κατευθύνσεις ενόψει των εθνικών εκλογών έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σύσκεψη με τους τομεάρχες του κόμματος στην Πειραιώς.

«Ο  λόγος μας πρέπει να είναι μετριοπαθής. Δε θα μπούμε στον πειρασμό της παροχολογίας, δεν θα πλειοδοτήσουμε σε παροχές, δεν θα αλλάξουμε στρατηγική. Θα παραμείνουμε υπεύθυνοι και μετριοπαθείς έναντι των πολιτών. Οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν όχι μόνο για τις βασικές μας δεσμεύσεις, μειώσεις φόρων, πολλές καλές δουλειές και ασφάλεια για όλους αλλά και για ένα άλλο ήθος και ύφος εξουσίας», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δε θέλω να βάζετε ποσοτικούς στόχους. Ακόμα και αν έχουμε αυτοδυναμία θα επιδιώξουμε ευρύτερες κοινοβουλευτικές και πολιτικές συναινέσεις. Το δικακύβευμα των εκλογων θα το προσσδορίσω εντός της εβδομάδας», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της αναφέρθηκε στη στρατηγική του κόμματος, σχολιάζοντας πως «απεδείχθη ορθή, αλλά και αποτελεσματική».

«Φάνηκε ότι μπορεί ένα κεντροδεξιό κόμμα να περιθωριοποιήσει την ακροδεξιά και ταυτόχρονα να διευρυνθεί προς το κέντρο», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Θεωρώ πολύ μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι η ΝΔ προηγείται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, αλλά και  στο σύνολο των εργαζομένων, δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, νοικοκυρές, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, πλην των ανέργων όπου και εκεί η διαφορά είναι μικρή».

Η πρώτη αποτίμηση της Νέας Δημοκρατίας

«Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές είναι ιστορική», σχολιάζουν από την Πειραιώς, όσον αφορά το αποτέλεσμα της κάλπης.

Στην πρώτη αποτίμηση για τη νίκη στις ευρωεκλογές, από τη Νέα Δημοκρατία, κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη νίκη που έχει καταγραφεί ποτέ σε Ευρωεκλογές από το 1981 ως σήμερα.

Παράλληλα, υπενθυμίζουν ότι είναι υπερδιπλάσια όλων των ευρωεκλογών, που δεν συνέπεσαν αλλά προηγήθηκαν των εθνικών εκλογών, αλλά και πως η διαφορά υπερβαίνει ακόμη και το ρεκόρ του 2004, που οι ευρωεκλογές είχαν επακολουθήσει τη νίκη θρίαμβο της ΝΔ στις εθνικές εκλογές.

«Έπιασε» Παπανδρέου και Καραμανλή ο Μητσοτάκης

«Και βέβαια έχει προφανή σημασία ότι σε όλες τις τελευταίες ευρωεκλογές που οι εθνικές εκλογές ακολουθούσαν, η διαφορά που καταγράφηκε στις δεύτερες κάλπες διευρύνθηκε με εντυπωσιακό τρόπο. Το 4,4% που κέρδισε το ΠΑΣΟΚ τη Ν.Δ. στις ευρωεκλογές το 2009 έγινε 10,4%, τέσσερις μήνες αργότερα στις εθνικές κάλπες. Ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ που κέρδισε τη Ν.Δ. με 3,8%, στις ευρωεκλογές του 2014, έξι μήνες μετά επικράτησε στις εθνικές εκλογές με 8,5%», υποστηρίζουν από τη ΝΔ.

Η Νέα Δημοκρατία κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι στις 12 από τις 13 Περιφέρειες προηγούνται υποψήφιοι που υποστηρίχθηκαν από τη Ν.Δ και μάλιστα στις 5 από αυτές (Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, Νότιο Αιγαίο, Θεσσαλία και Ήπειρο) οι Περιφερειάρχες της ΝΔ εξελέγησαν από τον πρώτο γύρο.

«Στη δε Περιφέρεια της Αττικής ο κ. Πατούλης έλαβε 37,4% έναντι 19,9% της κ. Δούρου γεγονός που προδικάζει την ήττα της, αλλά και μια ιστορική ανατροπή», αναφέρουν, υπενθυμίζοντας ότι η ΝΔ δεν έχει κερδίσει ποτέ στις αυτοδιοικητικές εκλογές το Λεκανοπέδιο της Αττικής, εδώ και 21 ολόκληρα χρόνια. (Το 2002 και το 2006 την κέρδισε η κ. Γεννηματά, το 2010 ο κ. Σγουρός και το 2014 η κ. Δούρου, ενώ η τελευταία νίκη που είχε καταγράψει η ΝΔ ήταν το 1998 με το Θόδ. Κατριβάνο που ήταν μάλιστα και αριστερής προέλευσης). 

Εχει τέλος προφανή σημασία, σημειώνουν από τη ΝΔ, ότι ο Kυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε χθες τις τις θριαμβολογίες και απευθύνθηκε σε όλους τους Έλληνες, συναισθανόμενος πλήρως την ιστορική ευθύνη που επωμίζεται. «Ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να καταγγείλει τα fake news της κυβέρνησης, την συστηματική διαστρέβλωση των θέσεών του από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τους μέχρι χθες ισχυρισμούς του κ. Τσίπρα που αμφισβητούσε τις δημοσκοπήσεις απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στον διχαστικό και τοξικό λόγο του πρωθυπουργού. Δεν είπε λέξη καν για τον ισχυρισμό του ότι τάχα εκείνος εκπροσωπεί τους πολλούς, ενώ χθες οι πολλοί μίλησαν. Και δεν τον καυτηρίασε καν για το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας απέφυγε ακόμη και να τον συγχαρεί στη δήλωσή του», προσθέτουν από την Πειραιώς.

«Ολα αυτά  έγιναν απολύτως συνειδητά από τον πρόεδρο της ΝΔ καθώς όπως είπε και στη δήλωσή του, στόχος του είναι να αφήσει το παρελθόν πίσω του και να ενώσει όλους τους Έλληνες οδηγώντας την χώρα σε μια νέα, πιο αισιόδοξη εποχή. Αυτό θα είναι το μήνυμα της ΝΔ και τις επόμενες εβδομάδες που έρχονται μέχρι τις εθνικές εκλογές. Θα είναι ενωτικό καθώς θα αφορά όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες για τη φωτεινή Ελλάδα που έδειξαν χθες με την ψήφο τους ότι επιθυμούν», καταλήγουν από τη Νέα Δημοκρατία.

Ανοικτό για επικεφαλής της ευρωομάδας ο Μεϊμαράκης

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σε κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε πει στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη του είπε ότι θα τον κάνει επικεφαλής της ευρωομάδας του κόμματος.

Σάρωσε τους σταυρούς ο Κυμπουρόπουλος

Ο κ. Μεϊμαράκης, αν και είχε πει ότι δε θα αναλάμβανε επικεφαλής της νέας ευρωομάδας, εάν δεν ήταν ο πρώτος σε ψήφους (προηγείται ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος), αφήνει ανοικτό να δεχθεί τελικά τη θέση.

Συγκεκριμένα, προσερχόμενος σε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα γραφεία της ΝΔ και ερωτηθείς για τη θέση του επικεφαλής της νεάς ευρωομάδας, ο κ. Μεϊμαράκης είπε: «Ήταν μία δημόσια πρόταση δικιά μου και δεν καταβαίνω γιατί πήρε και τέτοια έκταση. Το αντίθετο, έπρεπε να πάρει έκταση αν έλεγα ότι, όποιος και να βγει πρώτος, θα είμαι εγώ επικεφαλής. Είναι ώρα μάχης εθνικών εκλογών. Η ευρωομάδα θα συνέλθει στις 2 Ιουλίου. Εγώ από την πρώτη ημέρα σας είπα ότι μετέχω για τη φανέλα».

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
23:59 Νικολέττα Ράλλη: Full in love στη Ρώμη με τον σύντροφό της,Μιχάλη Ανδρούτσo
23:51 Μέρκελ: Το αστείο της για το τρέμουλο που έκανε τον γύρο του κόσμου
23:49 Μαριάννα Τουμασάτου – Αλέξανδρος Σταύρου: Αγκαλιά στο θέατρο!
23:40 Η Μαίρη Συνατσάκη κάνει χαμάμ και εντυπωσιάζει τους followers της
23:39 Μαρία Ηλιάκη: Μίλησε πρώτη φορά για το άγνωστο πρόβλημα υγείας της
23:26 Εμιλιάνο Σάλα: Συνελήφθη 64χρονος άνδρας ως ύποπτος για ανθρωποκτονία
23:21 Ποια εκπομπή επιστρέφει στην τηλεόραση του Σκαϊ
23:20 Ζέτα Μακρυπούλια-Μιχάλης Χατζηγιάννης: Σπάνια κοινή δημόσια έξοδος!
23:11 Κι όμως! Η Ελένη Φουρέιρα έγινε animation
23:00 Έβελυν Καζαντζόγλου: Τι αποκάλυψε για τη σχέση της με τον Τζορτζ Παπακώστα;
23:00 Συναγερμός στις ΗΠΑ: Ύποπτο αντικείμενο στον Λευκό Οίκο
22:53 Ρουσόπουλος- Κουμουτσάκος: Η αλήθεια σώζει στην εξωτερική πολιτική
22:46 H εξομολόγηση της Μπόμπα για την μεγάλη αλλαγή στην ζωή της
22:33 Ο χωρισμός την ανανέωσε: Αδυνατισμένη η Adele!
22:17 Κατερίνα Παπουτσάκη: Δείτε πόσο αδυνάτισε τρεις μήνες μετά τη γέννα!
18:18 Aπαστράπτουσα νύφη η Τζένη Μπαλατσινού
19:47 Κόβει την ανάσα η «Πανσέληνος της Φράουλας» - Δείτε εικόνες
17:38 Οι ευχές των γονιών του Βασίλη Κικίλια στο ζευγάρι
20:07 Οι λαμπεροί καλεσμένοι στον γάμο Μπαλατσινού-Κικίλια
15:45 O τρυφερός μπαμπάς Σάκης Ρουβάς - Η έκπληξη που του έκαναν τα παιδιά του
19:21 To φωτογραφικό άλμπουμ από τον γάμο Μπαλατσινού-Κικίλια
10:13 Θα λιώσετε: Η ανάρτηση του Κικίλια στο facebook μετά τον γάμο
13:50 «Καραμπόλες» και εκπλήξεις: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι της ΝΔ - Όλη η λίστα
20:00 Μπαλατσινού-Κικίλιας: Ο στολισμός της εκκλησίας, η ανθοδέσμη και τα φυλαχτά
15:47 Σπυριδούλα: «Δεν έχω καλές σχέσεις με τη μητέρα μου γιατί μου άφησε χρέη»
21:25 Κωστόπουλος: Το βίντεο αφιέρωμα για τον γάμο της Μπαλατσινού
12:05 Το γράμμα που έλαβε η Τζένη Μπαλατσινού λίγο πριν τον γάμο της
08:42 «Η Δέσποινα Βανδή είναι... 60 χρόνων!»
21:52 Το φιλί Μπαλατσινού-Κικίλια στο στόμα μετά το τέλος του Μυστηρίου
15:05 Όλη η αλήθεια για το περιστατικό με τη Ζέτα Δούκα στο λιμάνι της Ραφήνας
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top