«Φωτιά» άναψε ο Τσιρώνης: «Το Καστελλόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο»!

Κόντρα με τη ΝΔ από τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού

Τσιρώνης

Κόντρα με τη ΝΔ προκάλεσε η δήλωση του πρώην υπουργού  της κυβέρνησης Τσίπρα και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων επίσης)  Γιάννη Τσιρώνη ότι «το Καστελλόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο»! 

Ο κ. Τσιρώνης μιλώντας στο OPEN υποστήριξε συγκεκριμένα.  «Το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελλόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο, τι να κάνουμε τώρα; Είναι στην ανατολική Μεσόγειο. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα που φτάνει μέχρι την Κω και την Ρόδο».

Ο πρώην υπουργός παρέπεμψε μάλιστα  στον… χάρτη της περιοχής. «Κοιτάξτε τον  χάρτη. Το Καστελλόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο σταματάει κάπου. Υπάρχει μετά το Ικάριο και το Καρπάθιο».

Ο ισχυρισμός Τσιρώνη προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ, με  δήλωση του τομεάρχη Εξωτερικών Γιώργου Κουμουτσάκου. «Οι ανεκδιήγητες απόψεις κυβερνητικών βουλευτών όπως του κ. Τσιρώνη, επιβάλλουν άμεσες απαντήσεις από τον κ. Κατρούγκαλο. Η ελαφρότητα, η επιπολαιότητα, ακόμα και η άγνοια της Κυβέρνησης σε κρίσιμα εθνικά θέματα την καθιστούν πλέον επικίνδυνη» υποστήριξε ο κ. Κουμουτσάκος.  

Aπαντώντας στην κριτική, ο κ. Τσιρώνης έγραψε στο twitter παραθέτοντας και χάρτη της Ανατολικής Μεσογείου:  «Οι αντιδράσεις ορισμένων για τη γεωγραφική θέση του #Καστελλόριζου  είτε οφείλονται σε άγνοια πατριδογνωσίας, είτε φτάνουν στην πολιτική παράκρουση. Θα αντιμετωπίσουμε άραγε καλύτερα την τουρκική προκλητικότητα  εάν θεωρήσουμε και την Κέρκυρα νησί του Αιγαίου;» 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top