Οι τουρκικές απειλές στη συνάντηση Κατρούγκαλου με αξιωματούχους των ΗΠΑ

Αποκάλυψη Star: Ολοένα και πιο κοντά Ελλάδα - ΗΠΑ για τις γεωτρήσεις

Οι τουρκικές απειλές για τις γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, συζητήθηκαν και σε συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος με υψηλόβαθμους Αμερικανούς αξιωματούχους, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Σάλιβαν, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας. 

Όπως ανέφερε στο αποκαλυπτικό της ρεπορτάζ η Κάτια Μακρή, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, οι δύο υπουργοί κατέληξαν ότι η Τουρκία απειλεί και πιέζει για "μερτικό"  από τους υδρογονάνθρακες, αφού η ίδια δεν μπορεί να κάνει τίποτα, παρά τους λεονταρισμούς.

«Και γιατι δεν μπορεί;  Γιατι ακόμη δεν εχει βρει εταιρία που να συνδράμει στις εξορύξεις της, αφού καμιά δε θέλει να πάει κόντρα στο μεγαθήριο της αμερικανικής Exxon Μobil,  που κάνει έρευνες  αυτή τη στιγμή στο οικόπεδο 10» εξήγησε η Κ. Μακρή.  

Όσον αφορά τις ελληνοαμερικανικές επαφές που ολοένα και πυκνώνουν η επικεφαλής του πολιτικού και οικονομικού ρεπορτάζ του Star πρόσθεσε ότι συζητήθηκαν και άλλα θέματα.  Όπως,  «ότι απεναντι στην τουρκική επιθετικότητα, απλώνεται πλέον ξεκάθαρα μια αμερικανική ομπρέλα με πρώτο σταθμό την υπογραφή του αγωγού East Med τον Μάρτιο, μεταξυ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ».

Η ημερομηνία θα «κλειδώσει» ανάλογα με το πρόγραμμα του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Πομπέο, ο οποίος θα έρθει από το Κουβέιτ.

Όσον αφορά τις σχέσεις με τα Σκόια, ο υπουργός Εξωτερικών της  Βόρειας Μακεδονίας Νικολά Ντιιμιτρόφ έρχεται το επόμενο Σαββατοκύριακο ( 2- 3 Μαρτίου) στην Ελλάδα, για να συμμετάσχει στο Φόρουμ των Δελφών, στο οποίο θα  μιλήσει, όπως και ο Έλληνας ομόλογός του Γιώργος Κατρούγκαλος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top