Ορκίστηκε βουλευτής και… πίστη στην κυβέρνηση ο Τέρενς Κουίκ

«Δεν κάνω στην άκρη» αναφέρει στην επιστολή του

Ορκωμοσία Τέρενς Κουίκ

Ορκίστηκε πριν από λίγο βουλευτής ο εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ και υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, στη θέση  του Θανάση Παπαχριστόπουλο, ο οποίος  παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα μετά την υπερψήφιση του πρωτοκόλλου ένταξης της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ.

Με δεδομένο ότι έχει τεθεί εδώ και καιρό εκτός ΑΝΕΛ από τον Πάνο Καμμένο, ο κ. Κουίκ θα ανήκει στην άτυπη «ομάδα» των ανεξάρτητων βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση, όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος με επιστολή του στο προεδρείο της Βουλής,       

Αναφέρει  συγκεκριμένα ο κ. Κουίκ στην επιστολή του:  
  
«Μετά τη σημερινή ορκωμοσία μου ως 22ος ανεξάρτητος βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου σας ενημερώνω ότι ασκώντας το δικαίωμα που μου παρέχει το Σύνταγμα, να ψηφίζω κατά συνείδηση, θα στηρίζω τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με βάσει το σύνολο του κυβερνητικού προγράμματος που ψήφισαν δύο φορές, τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και αυτές που απορρέουν από τον τελευταίο προϋπολογισμό που επίσης ψήφισαν στο σύνολό τους τον Δεκέμβριο του 2018 τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Δηλαδή, ισχύει ότι είχα πει στο ταραχώδες υπουργικό συμβούλιο και τα επανέλαβα με πρόσφατες δηλώσεις μου. Θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία ημέρα της συνταγματικής προθεσμίας της. Με τη δεδηλωμένη αυτή πρόθεσή μου δεν κάνω στην άκρη για να διευκολύνω την απόπειρα επιστροφής εκείνων που κατέκλεψαν την Ελλάδα και ελπίζουν σε κουκουλώματα των ανομημάτων τους».  
 

 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top