Οριστικό: Δεν καταθέτει πρόταση μομφής η ΝΔ!

Για ποιους λόγους δεν προχωρά στην κίνηση αυτή ο Μητσοτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης Βουλή

Δεν πρόκειται να καταθέσει πρόταση μομφής η ΝΔ κατά της  κυβέρνησης στη ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρότι η χθεσινή του δήλωση από τη ΝΔ με τη χρήση της ορολογίας «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην ψηφιστεί», ερμηνεύθηκε από ορισμένους ως προαναγγελία της.   

Σύμφωνα με πληροφορίες, με δεδομένη τη στάση του ΚΚΕ να απέχει από τις ψηφοφορίες στις προτάσεις δυσπιστίας, ο κ. Μητσοτάκης δεν ήθελε να αλλάξει ο οριακός συσχετισμός κομματικών δυνάμεων στη Βουλή και το 151-148 που κατέγραψε το αποτέλεσμα της ψήφου εμπιστοσύνης.     

 Ο κ. Μητσοτάκης εκτιμάται επίσης ότι δεν ήθελε να δώσει την ευκαιρία στον κ. Καμμένο να αποκρύψει την κυβερνητική συνεργασία του επί 3,5 χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε να ταυτισθεί με τον Σταύρο Θεοδωράκη, από τη στιγμή που με τις ψήφους του Ποταμιού που του απέμειναν, αναμένεται να υπερψηφισθεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θα  ήθελε να κάψει επί  ένα εξάμηνο «το χαρτί» της πρότασης δυσπιστίας, έναντι απρόβλεπτων εξελίξεων και με δεδομένη την οριακή πλειοψηφία  της κυβέρνησης στη Βουλή.  

Ύστερα από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών θα διεξαχθεί κανονικά, όπως είχε προγραμματιστεί, το βράδυ της Πέμπτης.     

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top