Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20.10

Ολοκληρώθηκε η  συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  στη Νέα Υόρκη, η οποία διήρκεσε μία περίπου ώρα, στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

H συνάντηση των δύο ηγετών διεξήχθη μετά από δυόμιση μήνες από την προηγούμενη. Και μπορεί να μεσολάβησε η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων  στρατιωτικών ωστόσο η ρητορική της Άγκυρας αλλά και η στάση της σε Αιγαίο και κυρίως Κύπρο παραμένει προκλητική. 

"Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών" έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter o κ. Τσίπρας, την οποία συνόδευσε και με φωτογραφία από τη συνάντηση. 

     

Το Κυπριακό είναι ψηλά στην ατζέντα, με την Αθήνα να στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας με την προϋπόθεση όμως να  τηρεί  σχέσεις καλής γειτονίας, να  σέβεται το Κράτος Δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα 

Το  Κυπριακό αναμένεται να είναι το κυρίαρχο θέμα και στην προγραμματισμένη συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών,  Κοτζιά  και Τσαβοσογλου. 

ΠΙΕΖΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 8 ΤΟΥΡΚΟΥΣ 

Πάντως για τον Τούρκο ηγέτη θέμα αιχμής στη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα παραμένει η έκδοση των οκτώ εμπλεκομένων με το πραξικόπημα.  με πάγια θέση της Αθήνας να είναι πως για το θέμα εχει αποφασισει η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη.
 

 Τι θα συζητήσουν Τσίπρας και Ερντογάν στη Νέα Υόρκη
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top