Δείτε για ποιο λόγο ανακαλούνται 498 Toyota Yaris στην Ελλάδα

Σε ποια μοντέλα αναφέρεται η ανάκληση

Toyota Yaris ανάκληση

Η  εταιρεία TOYOTA Ελλάς A.B.E.E όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε πρόγραμμα προληπτικής ανάκλησης  σε 498 οχήματα τα οποία παρήχθησαν από τον Ιούλιο του 2014 έως τον Δεκέμβριο του 2016. Τα συγκεκριμένα  αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα µε αισθητήρες πλευρικών αερόσακων οι οποίοι  είναι συνδεδεμένοι µε την ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου των αερόσακων με καλωδίωσης που διέρχεται από την πόρτα και καταλήγει στο κύριο μέρος του αμαξώματος. Με την πάροδο του χρόνου και κατόπιν φυσιολογικής χρήσης της πόρτας, υπάρχει πιθανότητα να παρουσιαστεί ρωγμή στο μονωτικό υλικό των καλωδιώσεων αυτών.

Αν μάλιστα αυτό συνδυαστεί με µε εισροή νερού, οι καλωδιώσεις ενδέχεται να οξειδωθούν. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε βραχυκύκλωμα, µε αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί η ενδεικτική λυχνία των αερόσακων στον πίνακα οργάνων. Οι μπροστινοί  πλευρικοί αερόσακοι, υπάρχει πιθανότητα να απενεργοποιηθούν και οι αερόσακοι οροφής (τύπου κουρτίνας) μπορεί να µην εκτονωθούν όπως προβλέπεται. Όλα αυτά αυξάνουν τον κίνδυνο τραυματισμού των επιβατών στην περίπτωση ατυχήματος.

Οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων αυτοκινήτων θα ενημερωθούν για να προσέλθουν στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος των καλωδιώσεων των μπροστινών θυρών, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε µε το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς - στο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πµ έως 05:00µµ).

Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top