Βέλη Τσίπρα για Κωνσταντοπούλου: Προωθήθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο αντίπαλος πόλος σε μια δεξιά, καθεστωτική αντίληψη»

Η Πλεύση Ελευθερίας «εμφανίστηκε ως κόμμα που διεκδικεί την είσοδο στη Βουλή, που προωθήθηκε, με την ευγενική χορηγία του Μεγάρου Μαξίμου», είπε ο Αλέξης Τσίπρας / Βίντεο: Kontra24

«Αυτή είναι η κάλπη που θα βγάλει κυβέρνηση και θα διαμορφώσει τους όρους που θα παιχτεί το παιχνίδι στη χώρα για τα επόμενα 4 χρόνια», είπε για τις επαναληπτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου ο Αλέξης Τσίπρας, καλώντας όλους τους «δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες» να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Kontra24, τόνισε πως το κόμμα του «θα είναι ο αντίπαλος πόλος σε μια δεξιά, καθεστωτική αντίληψη και πολιτική», ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για «απατηλές» προεκλογικές υποσχέσεις.

Επανεμφάνιση Σακελλαρίδη με στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ παρά την κριτική

Όπως είπε, ενώ υποστήριζε πως όλες οι εξαγγελίες είναι κοστολογημένες γιατί περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σταθερότητας, «αποδεικνύεται ότι δεν έχουν καταθέσει τίποτα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή». Επισήμανε, δε, ότι ο κ. Σκυλακάκης αποκάλυψε αυτήν την « απάτη» γιατί παραδέχθηκε δημόσια ότι οι εξαγγελίες του Κ. Μητσοτάκη δεν περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο.

Βέλη για Κωνσταντοπούλου: Προωθήθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα παλέψει μέχρι την τελευταία στιγμή για την ανατροπή του αποτελέσματος, «να μη δημιουργηθεί η αίσθηση μιας ανεξέλεγκτης, ασύδοτης, καθεστωτικής εξουσίας». Κάλεσε τους πολίτες «να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό δεν θα επιτευχθεί αν ένα κόμμα πάει απ’ το 7% στο 8% ή με το αν κάποια κόμματα που δημιουργήθηκαν με την ευγενική χορηγία του Μαξίμου πάνε από το 2,5% στο 3% και κάτι, κόμματα που βρήκαν τρομακτική μιντιακή στήριξη όλο το προηγούμενο διάστημα».

Ροδόπη: Νέες καταγγελίες από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τον Φερχάτ 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε ευθέως στην Πλεύση Ελευθερίας, λέγοντας «εμφανίστηκε ως κόμμα που διεκδικεί την είσοδο στη Βουλή, που προωθήθηκε, με την ευγενική χορηγία του Μεγάρου Μαξίμου».

Eκλογές 2023: Όλα τα μυστικά της κάλπης και η διαδικασία στις 25 Ιουνίου  

Παράλληλα, τόνισε πως «υπήρξαν άλλα κόμματα που ήταν στη Βουλή και δεν είχαν τη μιντιακή στήριξη που είχε αυτό το κόμμα», όπως το ΜέΡΑ25, «βέβαια και ο Βαρουφάκης βοήθησε στο να έχει αυτό το αποτέλεσμα ο ίδιος».

«Μόνο με την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποτραπεί η ορμπανοποίηση της πολιτικής ζωής»

Εξάλλου, μιλώντας την Τετάρτη στην Πάτρα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «το πρόγραμμα της ΝΔ αντιγράφει τα εγχειρίδια του νεοφιλελευθερισμού και η τακτική της τον Μακιαβέλλι».

«Το πρόγραμμα της ΝΔ αντιγράφει τα εγχειρίδια του νεοφιλελευθερισμού και η τακτική της τον Μακιαβέλλι», είπε ο Αλέξης Τσίπρας από την Πάτρα

«Το πρόγραμμα της ΝΔ αντιγράφει τα εγχειρίδια του νεοφιλελευθερισμού και η τακτική της τον Μακιαβέλλι», είπε ο Αλέξης Τσίπρας από την Πάτρα

Τσίπρας: «Είναι ο πιο δύσκολος εκλογικός αγώνας που έχω κληθεί να δώσω»

«Στρατηγική και σχέδιο της ΝΔ, δεν το κρύβουν, δεν είναι μόνο να κερδίσουν αλλά και να αποδυναμώσουν το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, τη μόνη δύναμη που μπορεί να τους εμποδίσει να στήσουν ανεξέλεγκτο καθεστώς. Σχέδιό τους είναι μια κατακερματισμένη, παράλυτη από μικρούς εμφυλίους, μικρών κομμάτων αντιπολίτευση. Μια κατακερματισμένη αντιπολίτευση ανήμπορη να προβάλει σοβαρή αντίσταση στις πολιτικές τους. Με πολλά μικρά κόμματα στη Βουλή», σημείωσε.

Επαναληπτικές εκλογές: Ελεύθερα τα διόδια – Χωρίς χρέωση και σε Αττική Οδό

«Θα το δεχτεί αυτό ο δημοκρατικός κόσμος; Ευνοεί κανέναν άλλο, εκτός από τη διαπλοκή και τις ελίτ μια δημοκρατία χωρίς αντίβαρα, χωρίς στιβαρή αντιπολίτευση, χωρίς το οξυγόνο της αντίθεσης και της αντίστασης; Μια ανεξέλεγκτη κυβέρνηση σε μια ελεγχόμενη δημοκρατία τύπου Όρμπαν; Αυτό επιδιώκει η ΝΔ», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top