Νίκος Δένδιας: Πρώτη φορά διαρκής κρίση 3,5 ετών με την Τουρκία   

Εντυπωσιακή η προσέλευση πολιτών στην εκδήλωση στη Γλυφάδα

Aνάμεσα σε χιλιάδες προσωπικούς και πολιτικούς φίλους του βρέθηκε χθες ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο Golf της Γλυφάδας, σε μια εκδήλωση η οποία είχε προγραμματιστεί για την ανταλλαγή ευχών ενόψει Χριστουγέννων και με αφορμή την ονομαστική εορτή του Υπουργού Εξωτερικών και πρώτου σε ψήφους, στις εκλογές του 2019, Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στο Νότιο Τομέα της Αθήνας.

Ωστόσο, το πλήθος που συγκεντρώθηκε και γέμισε τόσο την τεράστια εσωτερική αίθουσα, όσο και τον εξωτερικό κήπο που την περιβάλλει, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πάνω από τέσσερις χιλιάδες άτομα, αποτελεί ένα πρόδηλο μήνυμα για την επικείμενη προεκλογική περίοδο.  

Δένδιας: Απαράδεκτες οι τουρκικές απειλές για πυραυλική επίθεση

Aνάμεσα σε χιλιάδες προσωπικούς και πολιτικούς φίλους του βρέθηκε χθες ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο Golf της Γλυφάδας

Aνάμεσα σε χιλιάδες προσωπικούς και πολιτικούς φίλους του βρέθηκε χθες ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο Golf της Γλυφάδας

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Δένδιας χρειάστηκε πάνω από μισή ώρα για να φτάσει από την είσοδο του Golf μέχρι τη μέση της κατάμεστης αίθουσας! Κι άλλη τόση προκειμένου να περιδιαβεί το χώρο και να χαιρετήσει προσωπικά απλούς ψηφοφόρους και επώνυμα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Πρώτη φορά διαρκής κρίση 3,5 ετών με την Τουρκία   

Ο Υπουργός Εξωτερικών και πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Βουλευτής της  Β3 εκλογικής περιφέρειας της Αθήνας τόνισε όσον αφορά τις  σχέσεις με την Τουρκία:        

Συγγνώμη Ράμα σε Μητσοτάκη για τις δηλώσεις κατά της Ελλάδας! 

Ο κ. Δένδιας χρειάστηκε πάνω από μισή ώρα για να φτάσει από την είσοδο του Golf μέχρι τη μέση της κατάμεστης αίθουσας!

Ο κ. Δένδιας χρειάστηκε πάνω από μισή ώρα για να φτάσει από την είσοδο του Golf μέχρι τη μέση της κατάμεστης αίθουσας!

«Ξέρετε ότι είχαμε φτάσει σε κακές στιγμές με την Τουρκία πολλές φορές, αλλά όχι για τόσο μακρά περίοδο. Ακόμη και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, όταν είχε γίνει η εισβολή στην Κύπρο και ο «Αττίλας 2» το 1974, μετά από 1,5 μήνα μιλούσε με τον Ετσεβίτ και τον Ντεμιρέλ. Το ’96, το ’87, σε όλες τις κρίσεις με την Τουρκία, μετά από μικρό χρονικό διάστημα μιλούσαμε μαζί τους. Αυτή τη φορά έχουμε 3,5 χρόνια διαρκή κρίση. Αλλά νομίζω τα έχουμε καταφέρει μια χαρά και έχουμε αντιμετωπίσει το πρόβλημα».  

Σχέσεις με ΗΠΑ: Το 7-10 έγινε 10-0! 

Ειδική αναφορά έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών στις σχέσεις με τις ΗΠΑ:   

Δένδιας στη σύνοδο ΝΑΤΟ: Ο αναθεωρητισμός δεν έχει θέση στον 21ο αιώνα  

«Οι σχέσεις μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι οι καλύτερες παρά ποτέ. Έχουμε βάλει την Αλεξανδρούπολη στον παγκόσμιο χάρτη και θέλω να σας πω και κάτι άλλο για τους μεγαλύτερους. Θυμάστε πάλι ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πάλευε για το 7 προς 10. Για κάθε 10 οπλικά συστήματα στην Τουρκία να δίνονται 7 στην Ελλάδα.Τώρα η αναλογία είναι 10 – 0. Εκτός από τις δύο συμφωνίες που υπογράψαμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες, υπογράψαμε και αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία, εκτός από τα Rafale και εκτός από τις φρεγάτες», τόνισε.  

Μήνυμα ενόψει εκλογών κατά του διχιασμού σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Υπουργός Εξωτερικών έστειλε, εμμέσως πλην σαφώς, και μήνυμα ενόψει εκλογών να μην υπάρξει σφοδρή αντιπαράθεση και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής.  

Ο κ. Δένδιας έστειλε εμμέσως πλην σαφώς, και μήνυμα ενόψει εκλογών να μην υπάρξει σφοδρή αντιπαράθεση και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής.  

Ο κ. Δένδιας έστειλε εμμέσως πλην σαφώς, και μήνυμα ενόψει εκλογών να μην υπάρξει σφοδρή αντιπαράθεση και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής

«Οι Έλληνες από την Ελληνική Επανάσταση και μετά χωρίστηκαν πάντα για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Από την Επανάσταση του 1821 όταν κατάφέραν να έχουν τρία κόμματα και να έχουν εμφύλιο πόλεμο, όταν ο Ιμπραήμ ήταν στην Πελοπόννησο. Από τον εθνικό διχασμό του 1915, από τον διχασμό του 1922, από τον εμφύλιο το 1944 και το ΄46-’49, διχαστήκαμε πάντα για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Και είμαι πολύ περήφανος γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε αυτά τα 3,5 χρόνια όχι μόνο να μεγαλώσει τη χώρα, αλλά να τη μεγαλώσει τηρώντας την εσωτερική ομόνοια και ομοψυχία στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Αυτό είναι τεράστια εθνική παρακαταθήκη», επισήμανε. 

Δείτε φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση στο Golf Γλυφάδας

Μηνύματα Δένδια για εκλογές και Τουρκία σε μεγάλη συγκέντρωση Μηνύματα Δένδια για εκλογές και Τουρκία σε μεγάλη συγκέντρωση Μηνύματα Δένδια για εκλογές και Τουρκία σε μεγάλη συγκέντρωση Μηνύματα Δένδια για εκλογές και Τουρκία σε μεγάλη συγκέντρωση Μηνύματα Δένδια για εκλογές και Τουρκία σε μεγάλη συγκέντρωση Μηνύματα Δένδια για εκλογές και Τουρκία σε μεγάλη συγκέντρωση

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top