Υπουργείο Άμυνας: Επιβεβαίωσε την «τράμπα» αρμάτων μάχης με τη Γερμανία 

Γερμανικά Marder θα αντικαταστήσουν τα ΒΜΡ-1 που θα σταλούν στην Ουκρανία 

Η ανταπόκριση της Μ.Ψαρά από τις Βρυξέλλες για τη συμφωνία Μητσοτάκη - Σολτς για την αντικατάσταση ελληνικών αρμάτων που θα σταλούν στην Ουκρανία από γερμανικά   

Τη συμφωνία Ελλάδας – Γερμανίας για αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία και την αντικατάσταση από αμυντικό υλικό γερμανικής κατασκευής ανακοίνωσε το ελληνικό Υπουργείο Άμυνας, επιβεβαιώνοντας όσα δήλωσε από τις Βρυξέλλες προηγουμένως  ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, ύστερα από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της χώρας μας Κυριάκο Μητσοτάκη.   

 

Σολτς: Η Γερμανία θα δώσει τεθωρακισμένα οχήματα στην Ελλάδα
    

Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας γίνεται γνωστό ότι κατόπιν προηγουμένων συζητήσεων και μετά τη σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Καγκελάριο της Γερμανίας κ. Όλαφ Σολτς (Olaf Scholz) συμφωνήθηκε η παραχώρηση Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης ανατολικογερμανικής προελεύσεως τύπου ΒΜΡ-1(παραλαβής 1994), προκειμένου να σταλούν στην Ουκρανία και η ταυτόχρονη αντικατάστασή τους με ίσο αριθμό Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης γερμανικής κατασκευής τύπου Marder.

Τον χάρτη της «γαλάζιας πατρίδας» έδειξε ο Μητσοτάκης στον Σολτς

Οι λεπτομέρειες θα διευθετηθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ανάμεσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας, προκειμένου η συμφωνία να τεθεί το ταχύτερο δυνατό σε εφαρμογή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top