«Φρένο» στη χαλάρωση των μέτρων σε εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ

«Περιμένουμε αύξηση κρουσμάτων αυτήν και την επόμενη εβδομάδα»

«Φρένο» στη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων βάζει η κυβέρνηση, παρά το «παράθυρο» για μερική χαλάρωση από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, που άφησε ο Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον Σκάι, είπε πως κάποιοι περιορισμοί λήφθησαν με γνώμονα ότι ήμασταν σε εορταστική περίοδο. 

«Η κυβέρνηση θα συζητήσει με την Επιτροπή για το εάν χρειάζεται να παραταθούν», σημείωσε, μιλώντας συγκεκριμένα για την κατάργηση της μουσικής στην εστίαση και στον περιορισμό των φιλάθλων στα γήπεδα στα 1.000 άτομα.

Εισηγήσεις για χαλάρωση μέτρων σε μουσική - γήπεδα και δεύτερες σκέψεις

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχει συζήτηση για τη χαλάρωση των μέτρων αυτή την εβδομάδα, δηλαδή η εισήγηση της κυβέρνησης παραμένει στο ίδιο πλαίσιο και για την ερχόμενη εβδομάδα.

Πλεύρης: Από 1 Φεβρουαρίου λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού στους 7 μήνες

Σημειώνεται πως τα παρόντα περιοριστικά μέτρα ισχύουν μέχρι τις 16 Ιανουαρίου και η επιτροπή των ειδικών, που συνεδριάζει την Τετάρτη, θα δώσει τη σχετική εισήγηση στην κυβέρνηση.

«Περιμένουμε αύξηση κρουσμάτων αυτήν και την επόμενη εβδομάδα»

Ο υπουργός Υγείας είπε πως τις επόμενες δύο εβδομάδες περιμένουμε την κορύφωση του κύματος της μετάλλαξης Όμικρον.

Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Προθεσμία έως 31 Ιανουαρίου για την τρίτη δόση

«Περιμένουμε αύξηση κρουσμάτων αυτήν και την επόμενη εβδομάδα», είπε ο κ. Πλεύρης, ο οποίος είπε ότι τα κρούσματα, που καταγράφονται με self test στα σχολεία θα πρέπει πρώτα να επιβεβαιωθούν με rapid test για να συμπεριληφθούν στην καταγραφή του ΕΟΔΥ..

Όπως εκτίμησε, θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Καμία παράταση στα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 

Ο υπουργός Υγείας διεμήνυσε ότι δε θα δοθεί καμία παράταση κα θα επιβληθεί από τις 16 Ιανουαρίου το πρόστιμο των 100 ευρώ στους άνω των 60 ετών, που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι πρώτα θα έχουν εξεταστεί οι αιτήσεις εξαίρεσης από τον εμβολιασμό και τα αιτήματα για κατ’ οίκον εμβολιασμούς.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιβολής υποχρεωτικότητας εμβολιασμού από τα 50 έτη και άνω, απάντησε ότι το μείζον αυτή τη στιγμή είναι πως όλοι οι άνω των 18 από την 1η Φεβρουαρίου θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι εάν έχουν περάσει 7 μήνες από την δεύτερη δόση και δεν έχουν προχωρήσει στην τρίτη.

Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Για τους υγειονομικούς, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι εξετάζεται να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός τους για τον κορωνοϊό, ασχέτως της πορείας της πανδημίας. Εάν τελικά αυτό αποφασιστεί, «τότε προφανέστατα όποιος επιλέξει να μην εμβολιαστεί θέτει εαυτόν εκτός συστήματος Υγείας».

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Το σχέδιο απόλυσης – Πώς θα αναπληρωθούν τα κενά

Προς το παρόν, όπως είπε οι ανεμβολίαστοι βρίσκονται σε αναστολή, έως ότου εμβολιαστούν. Οι τελικές αποφάσεις, σύμφωνα με τον υπουργό, θα ληφθούν έως τις 31 Μαρτίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top