Παυλόπουλος: Να δείξουμε πόσο συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι είμαστε

Βούτσης: Πολύ κρίσιμες εκλογές - Ψήφισε και ο Κώστας Καραμανλής

Στο 3o και 4o Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού (στις οδούς Φάβη και Ουράνη 16) άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ψήφισε λίγο μετά τις 10.

Ο κ. Παυλόπουλος συνομίλησε με κόσμο που βρισκόταν στο σημείο, ενώ χαιρέτησε όλα τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής και τους ευχήθηκε καλή δύναμη.

«Σε μία περίοδο κατά την οποία δυνάμεις λαϊκισμού επιβουλεύονται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και ευρωπαϊκές δυνάμεις εγκαταλείπουν το "σκάφος" της ενωμένης Ευρώπης, είναι ώρα οι Έλληνες να αποδείξουμε πόσο συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι είμαστε», δήλωσε, αφού ψήφισε, ο κ. Παυλόπουλος.

Βούτσης: Να κάνουν προοδευτικές επιλογές οι πολίτες

Στο 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας ψήφισε ο Νίκος Βούτσης.

Ο Νίκος Βούτσης ψηφίζει

Στο 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας ψήφισε ο Νίκος Βούτσης / Πηγή φωτογραφίας: Intime

Ο Πρόεδρος της Βουλής κάλεσε τους πολίτες «να κάνουν προοδευτικές επιλογές για να φύγει η χώρα από τα μοντέλα που οδήγησαν στη χρεοκοπία τη χώρα και την Ευρώπη στα αδιέξοδα».

«Είναι πολύ κρίσιμες εκλογές για την Ευρώπη και το μέλλον της, αλλά και εξαιρετικά σημαντικές εκλογές για περιφερειάρχες και δημοτικούς άρχοντες. Η χώρα βγαίνει, κατά γενική ομολογία, από τις μνημονιακές δεσμεύσεις της και κατ΄ επέκταση από την κρίση, συνεπώς τα θέματα ανάπτυξης, περιβάλλοντος και οικονομίας θα είναι στην πρώτη γραμμή», είπε ο κ. Βούτσης, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης και στους «70.000 συμπολίτες μας, άνδρες και γυναίκες σε ισόρροπη αναλογία, που συμμετέχουν πανελλαδικά στις Δημοτικές, Περιφερειακές, Κοινοτικές και βεβαίως στις Ευρωεκλογές».

Ψήφισε και ο Κώστας Καραμανλής

Ταυτόχρονα με τον κ. Παυλόπουλο, αλλά σε απόσταση αρκετών εκατοντάδων χιλιομέτρων, ψήφισε ο Κώστας Καραμανλής.

Ο πρώην πρωθυπουργός ψήφισε στο 383ο εκλογικό τμήμα της Θεσσαλονίκης. Στην είσοδο του σχολείο τον υποδέχθηκε οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Ελενα Ράπτη, Σταύρος Καλαφάτης, ο πρόεδρος διοικούσας επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ Τάσος Σπηλιόπουλος.

Ο Κώστας Καραμανλής ψηφίζει

Στο 383ο εκλογικό τμήμα της Θεσσαλονίκης ψήφισε ο Κώστας Καραμανλής / Πηγή φωτογραφίας: Intime

Ο κ. Καραμανλής έγινε δεκτός με θερμό χειροκρότημα από στελέχη και μέλη του κόμματος, αλλά και από απλό κόσμο.

Ο ίδιος χαιρέτησε όσους ήθελαν να του σφίξουν το χέρι, αλλά και την εφορευτική επιτροπή, ενώ περίμενε υπομονετικά τη σειρά του για να ψηφίσει.

Αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top