Παραιτήθηκε από υπουργός η Έλενα Κουντουρά

Όχι, όμως, και από βουλευτής - Θα είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές

Η Έλενα Κουντουρά

Την παραίτησή της από τη θέση της υπουργού Τουρισμού υπέβαλε το πρωί της Παρασκευής η Έλενα Κουντουρά.

Η κυρία Κουντουρά θα είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές και -όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της- παραιτήθηκε για να αφοσιωθεί «στο νέο μεγάλο αγώνα για το μέλλον της χώρας μας στην Ευρώπη». Ήταν υπουργός Τουρισμού από τον Νοέμβριο του 2016, ενώ είχε διατελέσει νωρίτερα για περίπου έναν χρόνο αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού.

Νέος πονοκέφαλος για τον ΣΥΡΙΖΑ: Και η Κουντουρά σε φωτογραφίες με Αμβρόσιο

Ωστόσο, δεν παραιτήθηκε από βουλευτής, εκμεταλλευόμενη την τροπολογία, που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση, αίροντας το ασυμβίβαστο ανάμεσα σε υποψήφιο ευρωβουλευτή και εν ενεργεία βουλευτή.

Ευρωεκλογές: Ρύθμιση – εξπρές για χάρη της Κουντουρά και του Δανέλλη

Η εν λόγω τροπολογία ψηφίστηκε προκειμένου να μην εξαναγκαστούν σε παραίτηση η ίδια και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και επίσης υποψήφιοι ευρωβουλευτές, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Σπύρος Δανέλλης, καθώς θα κινδύνευε η κυβερνητική πλειοψηφία.

Παραιτήθηκαν από βουλευτές Μεϊμαράκης, Ασημακοπούλου και Μάρκου

Υπενθυμίζεται ότι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και η Κατερίνα Μάρκου, αλλά και άλλοι βουλευτές της αντιπολίτευσης, όπως ο Γιώργος Αμυράς, που είναι υποψήφιοι στις ευρωεκλογές, παραιτήθηκαν από το βουλευτικό αξίωμα, καταγγέλλοντας την άρση του ασυμβίβαστου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top