Στον αέρα η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων μετά το μπλόκο αποχής απο την ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναζητά νέους τρόπους για να καταφέρει να την εφαρμόσει

Μόνο στα χαρτιά υπάρχει πλέον η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς έληξε χθες η τρίτη προθεσμία για τη διαδικασία ελέγχου τους .

Η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ  προέτρεπαν σε αποχή που... έπιασε τόπο .

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της δημόσιας διοίκησης, η αποχή κυμάνθηκε περίπου στο 70%, ενώ η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι το αντίστοιχο ποσοστό ξεπέρασε το 80%.

«Θέλουν συρρίκνωση του Δημοσίου» δηλώνει για την στόχευση της αξιολόγησης ο Γρηγόρης Καλομοίρης,  αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

Η υπουργός  Διοικητικής Ανασυγκρότησης  Όλγα Γεροβασίλη βρίσκεται  μπροστά σε αδιέξοδο και αναζητά εναλλακτικές λύσεις, για να «ξεκολλήσει» η διαδικασία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κατατεθεί νομοθετική διάταξη, η οποία θα προβλέπει  μεταξύ άλλων  τη σύνδεση της αξιολόγησης με το νέο σύστημα κινητικότητας. Όσοι υπάλληλοι δεν συμμετέχουν στην αξιολόγηση, θα αποκλείονται  από τη δυνατότητα να μετακινηθούν σε θέσεις που επιθυμούν.

Την ίδια ώρα τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και διοικητικής μεταρρύθμισης περιορίζουν δραστικά  το μη μισθολογικό κόστος στο δημόσιο που άφορα διαφορές παροχές και μπόνους τους, όπως κατασκηνωτικά επιδόματα  και εκπαιδευτικές αδειες.  Μεταξυ άλλων κόβεται και η παροχή οικογενειακού επιδόματος σε υπαλλήλους που τα παιδία τους εργάζονται και το ετήσιο εισόδημα τους υπερβαίνει το όριο του αφορολόγητου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top