Έφτασε η ώρα! Καθαρογράφουν το κείμενο της συμφωνίας

Νέα συνάντηση στις 13:00

 Καθαρογράφουν το κείμενο της συμφωνίας

Πιο κοντά από ποτέ βρίσκονται ελληνική κυβέρνηση και θεσμοί, καθώς μέχρι τις 13:00 η ελληνική πλευρά θα έχει στα χέρια της καθαρογραμμένα τα κείμενα της συμφωνίας, ενώ αμέσως μετά θα υπάρξει νέος γύρος διαπραγματεύσεων ώστε να λυθούν οι εναπομείνασες διαφορές.

Υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας, μιλώντας τους δημοσιογράφους στις 02:00 τα ξημερώματα, οπότε και τελείωσαν οι συζητήσεις σημείωσε ότι «με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών τελειώσαμε όλους τους φακέλους. Δεν υπάρχει κάτι στο MOU ή στο MEFP που δεν έχουμε συζητήσει. Σήμερα θα συζητήσουμε τα κείμενα στα οποία έχουμε διαφορά».

Όπως επεσήμανε, υπάρχουν τέσσερις – πέντε φάκελοι όπου δεν υπάρχει κανένα εκκρεμές θέμα, υπάρχουν τέσσερις φάκελοι με σοβαρές διαφορές και άλλοι τέσσερις – πέντε με όχι και τόσο σοβαρά ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά.

Πρόσθεσε ακόμα ότι το ζήτημα του προσδιορισμού των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018 παραμένει κενό, καθώς θα πάει πακέτο με το θέμα του χρέους, ενώ φάνηκε αισιόδοξος ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Νωρίτερα στέλεχος του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι υπάρχουν δύο – τρία σημεία, τεχνικά κυρίως, όπως η μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση, οι συμβασιούχοι, οι κινητικότητα και η αξιολόγηση στο Δημόσιο που παραμένουν ανοιχτά και για τα οποία θα ανταλλάξουν σήμερα κείμενα οι δύο πλευρές.

 Σημείωσε όμως, ότι υπάρχουν και κάποια εκκρεμή θέματα που έχουν πολιτική χροιά και δημοσιονομικό αντίκτυπο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top