Κατρούγκαλος: Στόχος όλων η αξιολόγηση να κλείσει μέσα στον Μάιο

«Θετικές οι τελευταίες δηλώσεις της Λαγκάρντ προς την κατεύθυνση της ανάγκης για κάποιας μορφής αναδιάρθρωσης του χρέους»

Την εκτίμηση ότι στόχος όλων είναι να κλείσει η αξιολόγηση μέσα στον Μάιο εξέφρασε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Ο στόχος όλων, και της ΕΚΤ, είναι να έχουμε τελειώσει μέσα στον Μάιο. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει η ΕΚΤ να έχει ενδείξεις ότι το χρέος είναι βιώσιμο, δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει σύμπτωση απόψεων μεταξύ της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Υπάρχει όμως μία κοινή προϋπόθεση να μπορεί να θεωρηθεί ότι το χρέος είναι βιώσιμο και αυτό σημαίνει την ύπαρξη κάποιου οδικού χάρτη. Νομίζω, ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό θα συμβεί γιατί την πολιτική συμφωνία την έχουμε» είπε μιλώντας στον Real FM.

Όσον αφορά τις προσδοκίες από την  εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ, είπε: «Περιμένουμε το τέλος αυτής της αμφιθυμίας που έδειξε το ΔΝΤ το προηγούμενο διάστημα. Ήδη οι πρόσφατες δηλώσεις της νέας αμερικανικής κυβέρνησης φαίνεται να προσανατολίζουν το Ταμείο προς την παραμονή και οι τελευταίες δηλώσεις της κ. Λαγκάρντ προς την κατεύθυνση της ανάγκης κάποιας μορφής αναδιάρθρωσης του χρέους είναι θετικές. Μένει να δούμε εάν θα επιμείνουν μέχρι το τέλος σε αυτές τις πιέσεις όπως επέμειναν στις πιέσεις για την αύξηση της λιτότητας».

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών σχολίασε και το τουρκικό δημοψήφισμα: «Το αποτέλεσμα όπως έχει, αποτελεί νίκη του Προέδρου Ερντογάν. Θα φανεί εάν είναι μία πύρρεια νίκη ή εάν θα είναι μία διαρκής νίκη… Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι δεν θα ακολουθήσουμε την ευρωπαϊκή Δεξιά στην έκκληση που έκανε προχθές ο επικεφαλής της ομάδας της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κ. Βέμπερ, να διακοπούν άμεσα οι διαδικασίες διαπραγμάτευσης με την Τουρκία για την μελλοντική της ένταξη. Εμείς έχουμε ένα καθαρό συμφέρον για μία ευρωπαϊκή Τουρκία και όχι για μία εχθρική Τουρκία στα σύνορα μας».

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top