H Ευρώπη βάζει χέρι στον Ερντογάν: Θα σέβεσαι τα σύνορα των κρατών-μελών!

H Ευρώπη βάζει χέρι στον Ερντογάν: Θα σέβεσαι τα σύνορα των κρατών-μελών! Η Κομισιόν απάντησε στις προκλήσεις της Άγκυρας καλώντας τη να σταματήσει τις αρνητικές δηλώσεις

H Ευρώπη βάζει χέρι στον Ερντογάν: Θα σέβεσαι τα σύνορα των κρατών-μελών!

«Χέρι» για πρώτη φορά (τουλάχιστον τόσο εμφανώς) βάζει η Ευρώπη στον Ερντογάν αναφορικά με τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Άγκυρας προς την Αθήνα.

«Η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο των κρατών μελών της ΕΕ» είπε η εκπρόσωπος της Ύπατης Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Μάγια Κοτσιγιάντσιτς, σχολιάζοντας το θέμα, μετά και την δήλωση-πρόκληση του Τσαβούσογλου για τα Ίμια.

«Η ΕΕ υπογραμμίζει ότι η Τουρκία πρέπει να δεσμευθεί απερίφραστα για σχέσεις καλής γειτονίας και την καλεί να αποφύγει κάθε είδους πηγή τριβών, απειλής ή ενέργειας που στρέφεται κατά κράτους μέλους, πλήττει τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών» είπε και πρόσθεσε ότι «οι αρνητικές δηλώσεις που βλάπτες τις σχέσεις καλή γειτονίας θα πρέπει να αποφευχθούν».

«Επιπλέον, η ΕΕ τονίζει επίσης την ανάγκη να γίνει σεβαστή η κυριαρχία των κρατών μελών επί των χωρικών τους υδάτων και του εναέριου χώρου τους» κατέληξε η εκπρόσωπος της επικεφαλούς της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Δείτε ακόμη:

ΠΥΡΑ Καμμένου από τα σύνορα: Ηλίθιες οι δηλώσεις Έρντογαν – Ανιστόρητος ο Ράμα

ΥΠΕΞ για Ίμια: Η δημόσια επανάληψη μιας αβάσιμης θέσης, δεν της δίνει νομικό κύρος

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ οι Τούρκοι! «Τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος, η στάση μας είναι γνωστή από το 1996»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top