Τι λέει το Υπουργείο Εργασίας για την έκρηξη στην πλατεία Βικτωρίας - Μάνα 2 παιδιών η νεκρή

Θέμα διερεύνησης ευθυνών θέτουν τα κόμματα

Τι λέει το Υπουργείο Εργασίας για την έκρηξη στην πλατεία Βικτωρίας - Μάνα 2 παιδιών η νεκρή
​Τα συλλυπητήριά του στους οικείους της Βασιλικής Παραστατίδου, η οποία έχασε τη ζωή της κατά την έκρηξη που σημειώθηκε σε κατάστημα της αλυσίδας EVEREST στο κέντρο της Αθήνας, εκφράζει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
To υπουργείο εύχεται παράλληλα ταχεία και πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, κλιμάκιο Επιθεωρητών Εργασίας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στον τόπο του ατυχήματος και προέβη στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διακριβωθούν οι συνθήκες και τα αίτια, αλλά και να αποδοθούν ευθύνες, όπου διαπιστωθούν παραβάσεις στην τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων. «Το Σ.ΕΠ.Ε., ανταποκρινόμενο στο ρόλο του ως εγγυητής της εργατικής νομοθεσίας, θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα περιθώρια για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση των ευθυνών, όπου αυτές αναλογούν» διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας.
Συλλυπητήρια από τα κόμματα και ζήτημα ευθυνών
Άμεσα, απαντήσεις, για το τραγικό περιστατικό στην πλατεία Βικτωρίας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου αρχικώς εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της εργαζόμενης που έχασε τη ζωή της, ενώ εύχεται ταχεία ανάρρωση στα άλλα θύματα που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, από την έκρηξη σε κατάστημα εστίασης στην πλατεία Βικτωρίας.
«Θα πρέπει», ζητά παράλληλα όμως, «να δοθούν άμεσα απαντήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος και να διερευνηθεί το εάν και κατά πόσον τηρούνταν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας στη συγκεκριμένη επιχείρηση.
Συλλυπητήρια εξέφρασε με ανακοίνωσή της και η ΝΔ. «Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον άδικο χαμό μιας εργαζόμενης νέας γυναίκας, κατά την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα σε κατάστημα εστίασης. Ευχόμαστε ταχεία και πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες» αναφέρει σε ανακοίνωση.
«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουμε τη θλίψη μας για τον θανάσιμο τραυματισμό μιας εργαζόμενης γυναίκας και τον ελαφρύτερο τραυματισμό άλλων πέντε ανθρώπων, από έκρηξη σε κατάστημα εστίασης στην πλατεία Βικτωρίας. Στους τραυματίες που νοσηλεύονται ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.Θα πρέπει, φυσικά, να εξιχνιαστούν και να προσδιοριστούν τα αίτια του ατυχήματος» αναφέρουν οι ΑΝ.ΕΛ.
Συλλυπητήρια αλλά και θέμα ευθυνών επίσης από το ΚΚΕ. «Το γεγονός αυτό έρχεται να αναδείξει τις συνθήκες εργασίας και τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας, που υπάρχουν στους χώρους δουλειάς. Έρχεται, επίσης, να δείξει πόσο επικίνδυνες είναι οι διατάξεις - προαπαιτούμενα που ψήφισε, μόλις χθες, η κυβέρνηση και οι οποίες, στο όνομα της αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας, καταργούν την αρχή της προφύλαξης και τους προληπτικούς ελέγχους μέτρων ασφαλείας (πυρασφάλεια κλπ.) και υγιεινής στις επιχειρήσεις, θεωρώντας τους εμπόδιο στην επιχειρηματική δράση κι αυξάνοντας τους κινδύνους για τους εργαζόμενους» αναφέρει το κόμμα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βασιλική Παραστατίδου: Αυτή είναι η ΝΕΚΡΗ λογίστρια της έκρηξης που συγκλόνισε το Πανελλήνιο

Η ΣΤΙΓΜΗ που οι πυροσβέστες ανοίγουν σεντόνι για να βγάλουν την νεκρή της έκρηξης-ΦΩΤΟ


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top