ΦΡΕΝΟ στην εκλογολογία βάζει η κυβέρνηση χωρίς επιτυχία

Με άρωμα εκλογών τα μηνύματα της αντιπολίτευσης

Η λέξη "εκλογές" που έβαλε στο στόμα του ο Αλέξης Τσίπρας στην τελευταία ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ "τροφοδότησαν" τα σχετικά σενάρια και τώρα στην κυβέρνηση σπεύδουν να βάλουν φρένο στην εκλογολογία. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην περιοδεία του στη Βόρεια Ελλάδα εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα κλείσει η β' αξιολόγηση και ταυτόχρονα υπουργοί διαψεύδουν ότι τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών.

«Δεν υπάρχει θέμα πρόωρων εκλογών και αυτό η κυβέρνηση το έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους. Το θέμα το επαναφέρει ο κ. Μητσοτάκης ως προπέτασμα καπνού για να καλύψει την απίστευτη προσήλωσή του στις μνημονιακές συνταγές», δήλωσε στο ΑΠΕ ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης.

Στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Φρανσουά Ολάντ στο Αμπού Ντάμπι την Παρασκευή - μόλις δύο ημέρες πριν το κρίσιμο Eurogroup - θα πάρουμε μια γεύση πού πάει το πράγμα ενώ θα έχει προηγηθεί το euroworking group και η επίσκεψη του Πιερ Μοσχοβισί στην Αθήνα.

«Οι Έλληνες έχουν κάνει τόσο πολλές θυσίες τα τελευταία χρόνια και επιτέλους η χώρα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα. Το “success story” που γράφουμε μαζί σημαίνει την επιστροφή στην ομαλότητα αλλά μια νέα ομαλότητα με βιώσιμη δημόσια οικονομική πολιτική», είπε ο κ. Μοσκοβισί στο Έθνος της Κυριακής.

«Θα κλείσει η αξιολόγηση επειδή θα έχουν ενδώσει σε όλες τις απαιτήσεις των δανειστών», λένε από τη ΝΔ και επιμένουν στο αίτημα για πολιτική αλλαγή το συντομότερο δυνατόν.

«Όπως πάει η κατάσταση θα πάει από μόνη τκς σε εκλογές σύντομα γιατί διαφορετικά ο κ. Τσίπρας που είναι 42 ετών θα γίνει Παπανδρέου νο2, θα εξαϋλωθεί», τόνισε στο Ε, ο Κ. Χατζηδάκης.

Με άρωμα εκλογών και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Η Ελλάδα χρειάζεται νέα εθνική αυτοπεποίθηση. Η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί αλλά η Ελλάδα μπορεί», δήλωσε από τα Τρίκαλα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, ενώ ο Σπ. Λυκούδης τόνισε στο ΑΠΕ:

«Τα μνημόνια έχουν την ιδιότητα να καταβροχθίζουν τις κυβερνήσεις. Το ίδιο συμβαίνει και με την κυβέρνηση αυτή. Έχει υποστεί σοβαρή δημοσκοπική καθίζηση, έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και προσπαθεί απεγνωσμένα να γαντζωθεί στην εξουσία μήπως και ανακάμψει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top