Κατρούγκαλος από το Λονδίνο: Το κλίμα στην Ελλάδα αλλάζει, πολλές οι επενδυτικές ευκαιρίες

Ομιλίες σε Πανεπιστήμια και συναντήσεις με υπουργούς και… «σκιώδεις υπουργούς»

Κατρούγκαλος από το Λονδίνο:  Το κλίμα στην Ελλάδα αλλάζει, πολλές οι επενδυτικές ευκαιρίες

Συναντήσεις με εκπροσώπους της βρετανικής κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και με εκπροσώπους συνδικάτων είχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Λονδίνο, η οποία άρχισε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται σήμερα, ενώ εκφώνησε ομιλίες σε βρετανικά πανεπιστήμια.

Ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε συγκεκριμένα με τον Υπουργό Εργασίας κ. Damian Green, με τον ΥΦΥΠΕΞ αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Αμερικής, κ. Sir Alan Dunkan, και τον Υφυπουργό Εξόδου (DExEU), κ. David Jones. Ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε ακόμη με στελέχη του Εργατικού Κόμματος, τον σκιώδη Υπουργό Οικονομίας, κ. John Mcdonnell, τον σκιώδη Υφυπουργό Διεθνούς Εμπορίου, κ. Bill Esterson, τον σκιώδη ΥΦΥΠΕΞ, κ. Khalid Mahmood, και τους Γενικούς Γραμματείς των συνδικάτων UNITE και TUC.

Κατά την παραμονή του στη βρετανική πρωτεύουσα, ο κ. Κατρούγκαλος μίλησε σε εκδήλωση του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα «Ελλάδα: Μία οικονομική επισκόπηση και επενδυτικές ευκαιρίες», όπου αναφέρθηκε στις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τις επενδύσεις, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε πολύ σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δίνοντας έμφαση σε κοινωνικές πολιτικές κατά της λιτότητας και στη βιώσιμη ανάπτυξη. Υπογράμμισε ακόμη, ότι η Ελλάδα προσφέρει πλέον πολλές επενδυτικές ευκαιρίες, όχι μόνο λόγω της γεωπολιτικής της θέσης, αλλά και λόγω της νέας οικονομικής πολιτικής, πράγμα που αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία που δείχνουν βελτίωση των οικονομικών δεικτών και του οικονομικού περιβάλλοντος.

Ο ΑΝΥΠΕΞ ήταν επίσης κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου London School of Economics με θέμα «Κοινωνική ή νεοφιλελεύθερη Ευρώπη; Η ελληνική εμπειρία», όπου παρουσίασε τις μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης με έμφαση στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος.

Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να εγκαταλειφθούν οι τρέχουσες πολιτικές λιτότητας και να επαναβεβαιωθεί η προσήλωση της ΕΕ στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο. Κατά την παραμονή του στο Λονδίνο, ο κ. Κατρούγκαλος επισκέφθηκε και τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κ. Γρηγόριο, ενώ στο περιθώριο των επαφών του έδωσε συνεντεύξεις στην εφημερίδα TELEGRAPH και στο ραδιόφωνο BBC WORLD SERVICE.

Το πρόγραμμα του κ. Κατρούγκαλου ολοκληρώνεται σήμερα στην Οξφόρδη, όπου Εκφωνεί ομιλία στο St. Anthony's College, με θέμα «Μία Δημοκρατική Πρόκληση: Η κοινωνική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα υπό τον ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top