Νέα δημοσκόπηση: Νταμπλ σκορ για ΝΔ – Προβάδισμα 15 μονάδων από ΣΥΡΙΖΑ!

Σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες εκτιμούν ότι κινούμαστε προς τη λάθος κατεύθυνση!

Νέα δημοσκόπηση: Νταμπλ σκορ για ΝΔ – Προβάδισμα 15 μονάδων από ΣΥΡΙΖΑ!
Ακόμη περισσότερο ανοίγει η ψαλίδα ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει στην τελευταία δημοσκόπηση… νταμπλ σκορ!
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Νοεμβρίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που παρουσιάστηκε στο δελτίο του ΣΚΑΪ, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 15 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικότερα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου:
ΝΔ: 30%
ΣΥΡΙΖΑ: 15%
Χρυσή Αυγή: 7%
ΚΚΕ: 5,5%
Δημοκρατικ�� Συμπαράταξη: 4,5%
Ένωση Κεντρώων: 3%
Πλεύση Ελευθερίας: 3%
Ποτάμι: 2%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,5%
Λαϊκή Ενότητα: 1%
Άλλο κόμμα: 6%
Δεν ξέρω/δεν απαντώ: 19%
Συγκριτικά, στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ΠΑΜΑΚ η ΝΔ είχε καταγράψει 28,5% στην πρόθεση ψήφου (+1,5%) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συγκεντρώσει 16% (-%1).
Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται με 64% έναντι 12,5% του ΣΥΡΙΖΑ, καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 37% έναντι 20,5% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 39% απαντά… «κανένας»!
Εντυπωσιακό (και ενδεικτικό του κλίματος απαισιοδοξίας που επικρατεί στην κοινή γνώμη) είναι το 87% που δηλώνει πως θεωρεί ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, έναντι μόλις 7,5% που πιστεύει ότι τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.
Τέλος, 9 στους 10 πολίτες (89%) δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τις κυβερνητικές επιδόσεις (89%), ποσοστό που δεν είναι πολύ διαφορετικό και ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (79%).
Δείτε εδώ τη δημοσκόπηση: Τάσεις.pdf
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top