ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΗ από κυβέρνηση: ΠΑΓΟΣ στον νόμο Παππά - Ανοίγει ο δρόμος για το ΕΣΡ

Στην άκρη και ο νόμος για τις προσωρινές άδειες – Την Πέμπτη νέα Διάσκεψη των Προέδρων

Ανοίγει ο δρόμος για τη συγκρότηση του ΕΣΡ μετά το αδιέξοδο και το συγκρουσιακό κλίμα των τελευταίων ημερών.

Η κυβέρνηση έκανε όπισθεν και έβαλε στον πάγο τον νόμο Παππά, στέλνοντας και σαφή μηνύματα για την αλλαγή του όπου χ��ειάζεται όταν καθαρογραφεί το σκεπτικό του ΣτΕ.

Όπως με νόημα τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη στο STAR, μετά την απόφαση του ΣτΕ η κυβέρνηση «θα δει το θέμα με άλλους όρους». «Ένας νόμος αλλάζει με άλλο νόμο. Το αν αλλάζει κάτι ή όχι στη σκέψη μας θα το δούμε όταν πάρουμε το σκεπτικό του ΣτΕ» τόνισε και είπε με νόημα: «Κάναμε μια επιλογή που δεν προχώρησε αλλά τα πάντα διορθώνονται».

Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως την Πέμπτη θα έρθει στη Βουλή η διάταξη για την αναστολή του άρθρου 2Α του νόμου Παππά για τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ, ενώ βάζει στο συρτάρι τον περίφημο νόμο-γέφυρα για τις προσωρινές άδειες.

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει πως θα συναινέσει μόνο αν καταργηθούν οι διατάξεις του νόμου Παππά που έρχονται σε αντίθεση με την απόφαση του ΣτΕ.

Η κίνηση της ΝΔ που αλλάζει τα δεδομένα

Μετά την οπισθοχώρηση της κυβέρνησης, η ΝΔ έστειλε και αυτή το δικό της μήνυμα ενόψει της νέας Διάσκεψης των Προέδρων που θα γίνει την Πέμπτη.

Η Πειραιώς προτείνει για την προεδρία του ΕΣΡ ένα υπερκομματικό πρόσωπο και συγκεκριμένα τον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κουτρομάνο.

«Η πρόταση Νόμου που παρουσιάσαμε η οποία καταργεί το νόμο Παππά και η υποψηφιότητα του κ. Κουτρομάνου επιβεβαιώνουν έμπρακτα τη συμβολή της Νέας Δημοκρατίας για λύση. Είναι η προϋπόθεση για να μπει οριστικό τέλος στη σημερινή νοσηρή κατάσταση και στα αδιέξοδα που προκάλεσε η Κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Δείτε ακόμη:

Γεροβασίλη στο STAR: Το ΕΣΡ θα αποφασίσει για τον αριθμό των καναλιών

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top