ΕΠΙΘΕΣΗ στη Δικαιοσύνη από τον Κρέτσο: ''Αλαζονεία και ύβρι από το ΣτΕ στο 30% των πολιτών''

''Η απόφαση του ΣτΕ κατά μια έννοια είναι κι ένα ριφιφί'' είπε

ΕΠΙΘΕΣΗ στη Δικαιοσύνη από τον Κρέτσο:

​Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος με άρθρο του στην εφημερίδα των Συντακτών κάνει νέα επίθεση στην δικαιοσύνη, αφήνοντας αιχμές για την δικαστική απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κρέτσος αναφέρει ότι οι αποφάσεις του ΣτΕ και των δικαστηρίων είναι δεσμευτικές, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αξίζουν τον σεβασμό των πολιτών.

Παράλληλα, σημειώνει ότι η απόφαση του ΣτΕ επί της ουσίας, ζητά το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο να παραμείνει θολό.

«Μετά την ακύρωση του διαγωνισμού δεν έχουμε πλέον κανονικές και οριστικές άδειες λειτουργίας» αναφέρει παράλληλα.

Ο γενικός γραμματέας είπε ακόμα ότι «το ΣτΕ διατάσσει το δημόσιο να επιστρέψει 258 εκατομμύρια σε έχοντες και κατέχοντες και δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να ασκήσει κοινωνική πολιτική με τα χρήματα που απέφερε η διαγωνιστική διαδικασία του Αυγούστου».

«Μπορεί κάποιοι δικαστές του ΣτΕ να είναι υπεράνω χρημάτων, αλλά αυτό ενδεχομένως να συνιστά αλαζονεία και ύβρι στο 30% των πολιτών της χώρας που βιώνει συνθήκες φτώχειας και οικονομικής ασφυξίας» προσθέτει στο ίδιο πλαίσιο.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ό��ι ο κ.Κρέτσος εξακολουθεί να παραβλέπει ότι τελικά το κόστος από το μαύρο στα κανάλια θα ήταν 1,7 δις σύμφωνα με τον ΣΕΒ και ότι κανείς δεν αντιτάχθηκε σε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, με την προϋπόθεση όμως, αυτός να οριστεί βάσει των κανόνων της αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής.

Ακόμα ακούγεται σαν κακόγουστο αστείο το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τις ευπαθείς ομάδες, αλλά όχι για την αύξηση του αριθμού των ατόμων που συγκαταλέγονται σε αυτές, καθώς πολλοί από τους εργαζομένους των ΜΜΕ είναι ζευγάρια με παιδιά.

Επιπλέον, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης, το βράδυ της Πέμπτης μίλησε και στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ και τόνισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεοπτικού.

Ο κ. Κρέτσος ανέφερε πως η απόφαση του ΣτΕ κατά μια έννοια είναι κι ένα ριφιφί, επισημαίνοντας πως η απόφαση αυτή μας έφερε πίσω στο χθεσινό καθεστώς της ανομίας.

Ο γ.γ. Ενημέρωσης επέκρινε τη Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως «μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιάσει καμία σοβαρή πρόταση», ενώ «η στάση της δείχνει ότι δεν ήθελε ποτέ να γίνει ο διαγωνισμός. «Η ΝΔ τορπίλισε το διαγωνισμό από την αρχή μέχρι και την τελευταία στιγμή», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη Διάσκεψη των Προέδρων τη Δευτέρα, εξέφρασε την ελπίδα να γίνει σοβαρή συζήτηση με το τι θα γίνει με το ΕΣΡ.

Ερωτηθείς για τη νομοθετική ρύθμιση, ο γγ Ενημέρωσης σημείωσε πως πρόκειται για μια ρύθμιση μέχρι να συσταθεί το ΕΣΡ. «Δεν θα είναι διαγωνιστική διαδικασία, απλώς θα χορηγηθεί προσωρινή άδεια λειτουργίας στα κανάλια. Σημείωσε ότι δεν έχει καθοριστεί ακόμα το τίμημα για την προσωρινή άδεια, ενώ πρόσθεσε πως μπορούν να λάβουν άδεια και οι νέοι υπερθεματιστές.

Διαβάστε επίσης:

ΜΟΝΟ στο Star: ΟΛΟ το δραματικό παρασκήνιο πριν από την απόφαση του ΣτΕ

Νέα ρύθμιση με βάση τον αντισυνταγματικό νόμο και προσωρινή άδεια σε 6 κανάλια θέλει ο Παππάς

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top