Παππάς:Nα αλλάξουν πλευρό όσοι ονειρεύονται σενάρια αποσταθεροποίησης-Το τζάμπα τελείωσε

"Άδικη η απόφαση του ΣτΕ-Η κυβέρνηση θα νομοθετήσει άμεσα"-Πρώτη ανάρτηση: 27/10/2016 00:31

​«Άδικη» χαρακτήρισε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες ο Νίκος Παππάς, ο οποίος εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά αμετανόητος και προκλητικός.

Ο υπουργός Επικρατείας προανήγγειλε σχέδιο νόμου που θα προβλέπει τη βεβαίωση λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών μετά την απόφαση του ΣτΕ.

«Η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη και θα νομοθετήσει άμεσα νέα ρύθμιση, που θα ναι ρύθμιση-γέφυρα μέχρι να διεξαχθεί ο νέος διαγωνισμός κατά το σκεπτικό του ΣτΕ. Κάποιοι είχαν επιθυμία να συνεχιστεί το τζάμπα, δηλώνουμε όμως ευθαρσώς ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση», τόνισε.

Με το γνωστό αυστηρό του ύφος, προειδοποίησε πως «ούτε το τσάμπα θα υπάρχει, ούτε το επάγγελμα του καναλάρχη θα είναι κλειστό».

Σε κάθε περίπτωση ποτέ τα κανάλια δεν ζήτησαν το επάγγελμα του καναλάρχη να είναι κλειστό αλλά ο διαγωνισμός να γίνει με όρους διαφάνειας από το ΕΣΡ.

Αναλυτικά η δήλωση του Παππά:

«Έγινε ένας διαγωνισμός που έβαζε τέλος στο καθεστώς ανομίας στο τηλεοπτικό τοπίο και μετέφερε πόρους από πλούσιους συνανθρώπους μας που είχαν υποχρέωση να καταβάλουν για να βοηθήσουν άλλους που είχαν ανάγκη. Για παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία κ.α. Η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη και θα νομοθετήσει άμεσα με νέα ρύθμιση, μία ρύθμιση «γέφυρα» μέχρι τον διαγωνισμό που θέλει το σκεπτικό του ΣτΕ, το οποίο περιμένουμε. Κάποιοι ήθελαν το τζάμπα, αυτό δεν θα συνεχιστεί. Δεν είναι δωρεάν οι συχνότητες. Ούτε και θα συνεχιστεί η αεροπειρατεία. Δεν θα λειτουργούν τα κανάλια ,χωρίς προϋποθέσεις. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Ο διαγωνισμός έφερε 255 εκατ.ευρώ στην επόμενη διετία, σε μια κρίσιμη φάση για την χώρα.

Δυστυχώς... υπήρξε αυτή η απόφαση, είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση, αλλά είναι άδικη και δημιουργεί αίσθημα αδικίας στον ελληνικό λαό. Είχαμε διαβλέψει εδώ και αρκετές ημέρες ότι κάποιοι προσπαθούν να προκαλέσουν πολιτική αποσταθεροποίηση. Τις κυβερνήσεις δεν τις ρίχνουν οι δικαστικές αποφάσεις. Τις κυβερνήσεις τις ρίχνουν και τις ανεβάζουν οι εκλογές, η βούληση του λαού και η δεδηλωμένη στη Βουλή. Ας μην κάνουν όνειρα αποσταθεροποίησης. Η κυβέρνηση συνεχίζει. Αυτή η απόφαση δεν θα σταματήσει την αποφασιστικότητα μας για όσους δεν πλήρωναν, να αρχίσουν να πληρώνουν, και να ανοίξει η τηλεοπτική αγορά με αυστηρές προϋποθέσεις.

Να δούμε πρώτα το σκεπτικό του ΣτΕ. Η ασυδοσία θα τελειώσει στο τηλεοπτικό τοπίο. Καθυστέρησε να μπει τάξη, ωστόσο κανείς δεν θα χρησιμοποιήσει τις άδειες δωρεάν πια. Να αλλάξουν πλευρό όσοι το ονειρεύονται αυτό.Οι καβαλάρηδες των συχνοτήτων δεν θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν, οι όροι θα είναι πολύ αυστηροί.

Έγινε διαγωνισμός, η κυβέρνηση έδωσε συγκεκριμένο τίμημα, έγινε μία αποτίμηση για την αξία κάθε άδειας που θα χρησιμοποιούν. Το τίμημα θα είναι ανάλογο, θα φέρνει αντίστοιχα έσοδα στην κυβέρνηση.

Με την απόφαση του ΣτΕ, γυρίζουμε σε καθεστώς που το ΣτΕ είχε κρίνει αντισυνταγματικό.

Κανένα από τα τωρινά κανάλια δεν έχει άδεια».

Δείτε επίσης:

ΣτΕ: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ο νόμος Παππά- ΑΚΥΡΟΣ ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

Έχασε την ψυχραιμία της η κυβέρνηση – Ευθεία επίθεση στην δικαιοσύνη από την Όλγα Γεροβασίλη

Η αντίδραση της αντιπολίτευσης στην απόφαση του ΣτΕ - Ζητούν παραίτηση Παππά

ΒΙΝΤΕΟ ΕΡΤ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top