Η αντίδραση της αντιπολίτευσης στην απόφαση του ΣτΕ - Ζητούν παραίτηση Παππά

Εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση-Πρώτη ανάρτηση: 27/10/2016 00:15

Τα βέλη τους ρίχνουν στην κυβέρνηση τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά την απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς με το Ποτάμι και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να ζητούν την παραίτησή του.

Την ίδια ώρα, στελέχη από το στρατόπεδο της ΝΔ σημειώνουν ότι με την απόφαση του ΣτΕ ηττήθηκε η προσπάθεια διχασμού από την πλευρά του κ.Τσίπρα.

ΝΔ: Δεν πέρασαν οι αυταρχικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις

Δεν πανηγυρίζουμε, σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ, μετά την απόφαση του ΣτΕ, επισημαίνοντας ότι αποτελεί καθοριστικό γεγονός στο δημόσιο βίο της χώρας. Ωστόσο, η πρώτη αντίδραση από την πλευρά της ΝΔ ήρθε από τον Νίκο Δένδια, ο οποίος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Τελικά, υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα".

dend.jpg

Το δικό του tweet έκανε και ο Χάρης Θεοχάρης, γράφοντας: «Ο πόλεμος κατά της διαπλοκής τελικά αποδείχθηκε πόλεμος κατά του Συντάγματος. Η κυβέρνηση υπόλογη» και πρόσθεσε: «Τελικά το μαύρο δεν το γλιτώσαμε. Μαύρο έπεσε στο νόμο Παππά. Όχι απο την κυβέρνηση αλλά απο το ΣτΕ».

ari2.jpg
«Η σημερινή απόφαση του ΣτΕ αποτελεί νίκη του Συντάγματος και της Δημοκρατίας.» έγραψε ο συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, ενώ σχόλιο έκανε και ο β��υλευτής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας: «Μεγάλη νίκη της συνταγματικής νομιμότητας και της προάσπισης των θεσμών και της δημοκρατίας μας και ήττα της κυβέρνησης!».

makis.jpg

Το δικό του σχόλιο στο twitter έκανε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, γράφοντας «Απόψε ηττήθηκαν ο αυταρχισμός και η ξιπασιά της κυβέρνησης. Τώρα βυθίζονται αμήχανοι στο τέλμα των αδιεξόδων τους».

kostis.jpg

Φώφη Γεννηματά: Πολιτικά έκθεση η κυβέρνηση - Να παραιτηθεί ο Παππάς

Την παραίτηση του Νίκου Παππά ζήτησε και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

«Σήμερα νίκησε το κράτος δικαίου απέναντι στον αυταρχισμό και στον καθεστωτισμό των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Ειπώθηκε το μεγάλο όχι στο «μαύρο» στην ενημέρωση. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σεβαστεί πλήρως την απόφαση της Δικαιοσύνης και να προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση της νομ��μότητας, με την απόδοση των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ. Όσον μας αφορά θα συμβάλλουμε στην άμεση ανασυγκρότηση του ΕΣΡ, με όλες του τις προβλεπόμενες από το σύνταγμα αρμοδιότητες ώστε να ρυθμιστεί το τηλεοπτικό τοπίο. Με διασφάλιση της πολυφωνίας και του πλουραλισμού. Η Κυβέρνηση είναι πολιτικά έκθετη. Οι μεθοδεύσεις τους θα τους ακολουθούν για πάντα. Επιβάλλεται τουλάχιστον για λόγους πολιτικής και ηθικής τάξεως να απομακρυνθεί άμεσα ο φυσικός αυτουργός και κύριος εκτελεστής αυτής της καθεστωτικής επιχείρησης ο Υπουργός κ.Παππάς", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ανδρέας Λοβέρδος: Αντιμέτωπος με τις ευθύνες του ο Ν.Παππάς, να παραιτηθεί

Την παραίτηση του υπουργού Επικρατείας ζήτησε με δήλωσή του o Ανδρέας Λοβέρδος.

Δηλώνοντας ότι τώρα χρειάζεται συναίνεση τόνισε ότι «Μαύρο στην ενημέρωση δεν θα υπάρξει! Τώρα ο δρόμος για συναίνεση σε ό,τι αφορά το ΕΣΡ είναι ανοικτός... Η συναίνεση, όμως, αυτή αποτελεί μια κοινοβουλευτική διαδικασία και δεν συμπεριλαμβάνει τον κ. Παππά» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι ο υπουργός Επικρατείας έπαιξε με τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν άκουσε την Βουλή επί ένα ολόκληρο χρόνο, δεν συνεκτίμησε τις προηγούμενες αποφάσεις του ΣτΕ. «Τώρα ο υπουργός Επικρατείας είναι αντιμέτωπος με τις πολιτικές του ευθύνες. Κι όποιος έχει πολιτικές ευθύνες παραιτείται. Δεν συνεχίζω, όμως, άλλο με τον κ. Παππά. Ο λαός λέει πως τους ξαρμάτωτους δεν τους χτυπάμε. Και ο ίδιος είναι θεσμικά και πολιτικά μια τ��τοια περίπτωση», κατέληξε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έκανε λόγο για πραξικόπημα Τσίπρα - Παππά.

wwwwwwwwwwwwww.jpg

Ποτάμι: Είχαμε προειδοποιήσει την Κυβέρνηση
Στην επίσημη δήλωση που έκανε το Ποτάμι μετά το τέλος της συνδιάσκεψης του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες ζητά την παραίτηση του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά.
"Είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση. Να σεβαστεί το ΕΣΡ και να μην επιμείνει στον παραλογισμό ότι στην Ελλάδα θα εκπέμπουν μόνο 4 κανάλια. Ο κ.Παππάς, με την άδεια του κ.Τσίπρα όμως, θεώρησε ότι μπορεί να παραβιάσει το Σύνταγμα προκειμένου να στήσει ένα ελεγχόμενο τοπίο στην ενημέρωση. Με εργολάβους και «λαγούς» που θα έδιναν βοσκοτόπια και θα έστηναν «SIRIZATV». Οι προσπάθειες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να εκβιάσουν τους δικαστές απέτυχαν. Τώρα ήρθε η στιγμή των ευθυνών. Ο κ.Παππάς πρέπει να παραιτηθεί και ο κ.Τσίπρας πρέπει να απολογηθεί. Και αφού αναγνωρίσουν το λάθος τους να αναζητήσουν την πρόταση που κατέθεσε «Το Ποτάμι» στον Πρόεδρο της Βουλής. Περισσότερα κανάλια – περισσότεροι εργαζόμενοι – περισσότερα λεφτά στα δημόσια ταμεία – περισσότερη διαφάνεια στην προέλευση των χρημάτων των καναλαρχών και κυρίως περισσότερη Συνταγματική νομιμότητα.Είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση. Να σεβαστεί το ΕΣΡ και να μην επιμείνει στον παραλογισμό ότι στην Ελλάδα θα εκπέμπουν μόνο 4 κανάλια. Ο κ.Παππάς, με την άδεια του κ.Τσίπρα όμως, θεώρησε ότι μπορεί να παραβιάσει το Σύνταγμα προκειμένου να στήσει ένα ελεγχόμενο τοπίο στην ενημέρωση. Με εργολάβους και «λαγούς» που θα έδιναν βοσκοτόπια και θα έστηναν «SIRIZATV». Οι προσπάθειες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να εκβιάσουν τους δικαστές απέτυχαν. Τώρα ήρθε η στιγμή των ευθυνών. Ο κ.Παππάς πρέπει να παραιτηθεί και ο κ.Τσίπρας πρέπει να απολογηθεί. Και αφού αναγνωρίσουν το λάθος τους να αναζητήσουν την πρόταση που κατέθεσε «Το Ποτάμι» στον Πρόεδρο της Βουλής. Περισσότερα κανάλια – περισσότεροι εργαζόμενοι – περισσότερα λεφτά στα δημόσια ταμεία – περισσότερη διαφάνεια στην προέλευση των χρημάτων των καναλαρχών και κυρίως περισσότερη Συνταγματική νομιμότητα" καταλήγει η Σεβαστουπόλεως.

Ένωση Κεντρώων: «Μοιραίο λάθος του Νίκου Παππά»

"Μοιραίο λάθος του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, το είχαμε πει από την πρώτη στιγμή", αναφέρει στην ανακοίνωση της η Ένωση Κεντρώων και συνεχίζει: "Η απόφαση εκτιμάτο ως αναμενόμενη, γιατί οι δικαστές δεν παίζουν με το Σύνταγμα και τους νόμους".

ΚΙΔΗΣΟ: Μνημείο αντιδημοκρατικότητας η δήλωση Γεροβασίλη

Αντίδραση στις δηλώσεις Γεροβασίλη υπήρξε και από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, που ��εταξύ άλλων στην ανακοινωσή του τις χαρακτήρισε «μνημείο λαϊκισμού και αντιδημοκρατικότητας».

«Η θέση - αντίδραση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, δια της κυβερνητικής εκπροσώπου, είναι ένα ευθύ χτύπημα στο σεβασμό της διάκρισης των εξουσιών του πολιτεύματος. Όπως συνηθίζεται από όσους μετέρχονται τέτοιων λογικών, αποτελεί μνημείο λαϊκισμού, αντιδημοκρατικότητας, θέτοντας εν αμφιβόλω τη λειτουργία των πολιτειακών θεσμών Απαιτούμε να δείξουν τον δέοντα σεβασμό, βάζοντας φρένο στην ισοπέδωση», αναφέρει το ΚΙΔΗΣΟ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top