Όλα ανοιχτά για την τροπολογία Παππά - Τζανακόπουλος: Όπλο στην φαρέτρα της κυβέρνησης

«Δεν υπάρχει μπλόκο από το ΣτΕ στην κυβέρνηση, αλλά από την αντιπολίτευση στο ΕΣΡ» υποστήριξε ο διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού

«Δεν υπάρχει μπλόκο στην κυβέρνηση» υποστήριξε σχετικά με την χθεσινοβραδινή απόφαση του ΣτΕ να εξετάσει επί της ουσίας την προσφυγή των τηλεοπτικών σταθμών κατά του νόμου Παππά, ο διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του ANT1.

«Δεν υπάρχει καμία απόφαση μέχρι στιγμής» πρόσθεσε και υποστήριξε ότι «το μπλόκο είναι διαρκές και δεν μπαίνει από το ΣτΕ, μπαίνει από τη ΝΔ που παρεμποδίζει τη συγκρότηση ΕΣΡ και νομίζω ότι αυτό φάνηκε σήμερα στη Βουλή, όπου ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να γίνει ουρά συγκεκριμένων συμφερόντων» τόνισε.

Για την τροπολογία Παππά, με την οποία ο υπουργός Επικρατείας απειλεί να ρίξει «μαύρο» στα κανάλια, υποστήριξε ότι είναι «ένα απαραίτητο βήμα για να συνεχισθεί η προσπάθεια ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου» και συμπλήρωσε «απειλητικά» ότι είναι «ένα όπλο στη φαρέτρα της κυβέρνησης», αν και διευκρίνισε ότι η τελευταία θα επιδιώξει «ευρύτερες συναινέσεις» πριν το χρησιμοποιήσει.

Για την κατηγορία ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να ρίξει «μαύρο» στα τηλεοπτικά κανάλια ανέφερε ότι δεν πρόκειται για «κατηγορία» και ότι «όποιος τηλεοπτικός σταθμός δεν έχει άδεια δεν μπορεί να εκπέμπει από τον φάσμα των δημόσιων ραδιοσυχνοτήτων, αλλά μπορεί να επιλέξει να εκπέμψει μέσω δορυφόρου η με άλλο τρόπο».

Για τη διαρροή ονόματος δικαστικού σχετικά με την ιδιωτική ζωή του και το περιβόητο δημοσίευμα της «Αυγής», ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι ο ιδιωτικός βίος οποιουδήποτε είναι σεβαστός και απαραβίαστος. Ισχυρίσθηκε όμως ότι «το ��ήτημα το ανέδειξε στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης η εφημερίδα το Βήμα» και ότι υπήρξε ερώτηση στη Βουλή για το ίδιο ζήτημα, για να ακολουθήσει η πειθαρχική διαδικασία από τον υπουργό Δικαιοσύνης, που όπως είπε «δεν είχε άλλη δυνατότητα». Τόνισε ακόμα ότι το όνομα του δικαστικού το είχε αναφέρει ήδη βουλευτής σε δύο συνεντεύξεις του.

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα άφησε ο διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού και σχετικά με το τι θα γίνει αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός:

«Δεν επιτρέπεται να κάνω κρίση γιατί θα πουν ότι παρεμβαίνω, αλλά κανείς δεν λέει ότι ο κ. Μητσοτάκης παρεμβαίνει οικειοποιούμενος της ανακοίνωσης της ανακοίνωσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, όπως έπρα��ε σήμερα στη Βουλή. Δεν θα μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, όπως παρεμβαίνει η ΝΔ και πανηγύριζαν χθες για την απόφαση του ΣτΕ. Θα περιμένουμε με σύνεση και ηρεμία να αποφασίσει το δικαστήριο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top