Παππάς: Δέχομαι χυδαία πολεμική

Παπαγγελόπουλος: Το παρακράτος ετοιμάζει παλινόρθωση των ορφανών του εκσυγχρονισμού

Παππάς: Δέχομαι χυδαία πολεμική

​Για χυδαία πολεμική που δέχεται από τη Νέα Δημοκρατία στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Μιλώντας από το βήμα της Βουλής στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για τη διαφθορά και τη διαπλοκή ο κ. Παππάς έκανε λόγο για αντίφαση της Ν.Δ. που λέει ότι η αρμοδιότητα για τον αριθμό των αδειών δεν πρέπει να είναι στην κυβέρνηση και τάζει ότι θα δώσει άπειρες άδειες, κάτι για το οποίο δεν θα έχει αρμοδιότητα.

Ο κ. Παππάς απέδωσε την πολεμική στην απώλεια προνομίων. Αναφέρθηκε στα περί συνταγματικότητας του νόμου λέγοντας ότι θα μιλήσει μόνο για αποφάσεις που υπάρχουν όπως οι αποφάσεις που απορρίπτουν τα ασφαλιστικά των καναλιών.« Αυτά είναι τα γεγονότα. Και ας αφήσουν ότι προεξοφλούμε την απόφαση της δικαιοσύνης» σημείωσε.

«Λένε ότι η αποκλειστική αρμοδιότητα ήταν του ΕΣΡ. Θυμίζω ότι και οι προηγούμενοι νόμοι την απόφαση για τον αριθμό των αδειών το είχαν σε επίπεδο υπουργικής απόφασης και για πρώτη φορά πήγε σε επίπεδο Βουλής» ανέφερε ακόμα.

Παπαγγελόπουλος: Το παρακράτος ετοιμάζει παλινόρθωση των ορφανών του εκσυγχρονισμού

«Το παρακράτος είναι αυτό που ετοιμάζει την παλινόρθωση των ορφανών του εκσυγχρονισμού. Και να προσέξουν ο Κυρ. Μητσοτάκης και η Φ. Γεννηματά. Η παλινόρθωση αυτή είναι εις βάρος τους», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μιλώντας στη Βουλή. Απηύθυνε ακόμη έκκληση «να εξασφαλίσουμε ηρεμία στη Δικαιοσύνη και να κηρύξουμε πανστρατιά κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής».

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος έκανε εκτενή αναφορά στα διαχρονικά φαινόμενα δράσης του παρακράτους: «το 1974 ο Καρα��ανλής διέγνωσε τον κίνδυνο και η διαπλοκή τον κατηγόρησε για σοσιαλμανία. Ο Παπανδρέου αντιμετώπισε το «βρώμικο ‘89». Ποιοι ήταν οι πρωταγωνιστές; Δεν ήταν οι μετέπειτα καναλάρχες που μετά άλλαξαν γραμμή; Το παρακράτος της διαπλοκής δεν ήταν αυτό που προσπάθησε να εξοβελίσει τον Τσοβόλα επειδή δεν τον έλεγχε; Το παρακράτος της διαπλοκής δεν έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993; Το παρακράτος δεν είναι αυτό που με αφορμή το βασικό μέτοχο πολέμησε την κυβέρνηση Καραμανλή; Δεν είναι αυτό που καθαίρεσε τον Γ. Παπανδρέου όταν θεώρησε ότι δεν του είναι χρήσιμο πια; Δεν έκανε αυτό το μεγάλο πάρτι το πανηγύρι των εξοπλιστικών, του 2004 και της υγείας; Μόνο οι Τσοχατζόπουλοι και οι Σμπώκοι ευθύνονται; Η ρεμούλα, η κραιπάλη που οφείλεται; Στο παρακράτος».

Για την επίσκεψη των προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων στον πρωθυπουργό ο Δ. Παπαγγελόπουλος επεσήμανε ότι «κατεβλήθη αήθης επίθεση ότι ήταν προσπάθεια συναλλαγής και λησμονούμε ότι τον Δεκέμβριο του 2012 ο τότε πρωθυπουργός είχε συναντηθεί μαζί τους μόνο για μισθολογικά θέματα και όχι για θεσμικά όπως έγινε τώρα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top