Ευρωπαίος αξιωματούχος: «Έχουμε χάσει την υπομονή μας με την Ελλάδα»

«Μόνο αν πιέζουμε γίνονται πράγματα»

​Τη Δευτέρα κατά πάσα πιθανότητα το Eurogroup θα δώσει το πράσινο φως για να εκταμιευθεί μέρος ή όλη η υποδόση των 2,8 δις ευρώ, όπως είπαν στο Reuters υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν μάλιστα πως οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ έχουν χάσει την υπομονή τους με την Ελλάδα και πιέζουν γιατί αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να υπάρξει αποτέλεσμα.

Σημειώνουν ακόμα ότι έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και τα 15 προαπαιτούμενα και το μόνο που μένει είναι το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων.

«Πλησιάζουν στο σημείο που πρέπει. Αλλά γνωρίζω ότι τουλάχιστον ένα προαπαιτούμενο δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως, οπότε έχουν υλοποιηθεί πιθανόν τα 14,5», είπε στο Reuters Ευρωπαίος αξιωματούχος, προσθέτοντας:

«Είναι πιθανό αυτό να τακτοποιηθεί έως το πρωί της Δευτέρας. Οι περισσότεροι υπουργοί στο Eurogroup έχουν χάσει την υπομονή τους με την Ελλάδα και συνεχίζουν να πιέζουν γιατί πιστεύουν ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν μόνο υπό πίεση. Αν αυτό δεν είναι έτοιμο, θα περιμένουν. Μπορεί να πάρουν 1,7 δισ. ευρώ τη Δευτέρα, αλλά μπορεί να καταλήξουν να πάρουν και τα 2,8 δισ.».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top