Νέες «ρουκέτες» Φίλη: Η εκκλησία έχει συμβάλει στην ηθική έκπτωση της κοινωνίας

Ουδετερόθρησκο κράτος θέλει ο υπουργός Παιδείας – Στην αντεπίθεση η αρχιεπισκοπή: Απάντηση σε όποιον υβρίζει την εκκλησία το έργο μας

Νέο λάδι στη φωτιά που καίει ανάμεσα στον ίδιο και την εκκλησία έριξε ο Νίκος Φίλης.
Ο υπουργός Παιδείας μιλώντας στο Kontra επιτέθηκε στην εκκλησία την οποία κατηγόρησε ως (συν)υπεύθυνη��για την ηθική έκπτωση της κοινωνίας και είπε χαρακτηριστικά: «Με ποιο μέρος ήταν η εκκλησία και που ήταν στη χούντα και την κατοχή;».
Ο υπουργός Παιδείας είπε πως με τη συνταγματική αναθεώρηση η κυβέρνηση θα περάσει στο ουδετερόθρησκο κράτος και σε ουδετερόθρησκο σχολείο.
«Είναι βασικό θέμα η σύγχρονη πολιτισμική ταυτότητα του Έλληνα και υπογράμμισε ότι η Ορθοδοξία είναι πλούσια, δεν είναι μονοδιάστατη» τόνισε ο κ. Φίλης.
Ο ίδιος, συνέχισε με αιχμές για την εκκλησία λέγοντας ότι είναι σκοταδιστικές αντιλήψεις οι θέσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών, τα οποία -όπως είπε- δεν πρέπει να γίνονται προσηλυτιστικά και κατηχητικά.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι είναι αδιανόητο στον 20ο αιώνα η εκκλησία να καθορίζει ποια μαθήματα θα γίνονται στα σχολεία. «Αυτά τα πράγματα είναι αναχρονισμός και σκοταδισμός και δεν τα συζητάμε» σημείωσε ο κ. Φίλης.
Αρχιεπισκοπή: Απάντηση το έργο μας σε όσους μας υβρίζουν
«Η μόνη απάντηση που αρμόζει σε όποιον υβρίζει ή συκοφαντεί την εκκλησία είναι το ίδιο της το έργο για τους πλέον αδύναμους για τις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας πέρα από κάθε διάκριση και για αυτούς του οποίους
απευθύνονται πολλοί με πολλά λόγια και κανέναν λόγο» ήταν η απάντηση της αρχιεπισκοπής στον υπουργό, μέσω του εκπροσώπου Τύπου, Χάρη Κονιδάρη.
Η αρχιεπισκοπή ��ήτησε την κασέτα της εκπομπής με σκοπό να διαπιστώσει αν εγείρονται νομικά θέματα από τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top