Αβραμόπουλος: Αν δεν τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία, δεν θα σταματήσουν οι προσφυγικές ροές

Κάλεσε τα κράτη-μέλη να επιδείξουν περισσότερη υπευθυνότητα στις χώρες που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση

Για την αναγκαιότητα τερματισμού του πολέμου στη Συρία έκανε λόγο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, τονίζοντας πως διαφορετικά δεν θα σταματή��ουν οι προσφυγικές ροές.

«Όσο αυτή η γωνιά του πλανήτη φλέγεται, δυστυχώς η Ευρώπη θα βρίσκεται αντιμέτωπη με νέες έντονες προσφυγικές ροές» σημείωσε ο Επίτροπος Μετανάστευσης στο CNN και τη δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ.

«Πρέπει να καταβάλλουμε προσπάθεια από κοινού, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η διεθνής κοινότητα και τα Ηνωμένα Έθνη για να βρούμε αποτελεσματικές λύσεις» προσθέτει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Μετανάστευση, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει διαθέσει προς την Ελλάδα χρηματοδοτική στήριξη που προσεγγίζει το 1 δισ. ευρώ, ενώ διαρκώς αυξάνεται η παρεχόμενη βοήθεια σε εξειδικευμένο προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές.

Ο κ. Αβραμόπουλος, τέλος, κάλεσε τα κράτη-μέλη να επιδείξουν περισσότερη υπευθυνότητα και μεγαλύτερη έμπρακτη στήριξη στις χώρες που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Βουλγαρία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top