Για «επιλεκτική αντίδραση» κατηγορεί την αντιπολίτευση ο Παρασκευόπουλος

Τι υποστηρίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης για την υπόθεση Ντογιάκου

Για «επιλεκτική αντίδραση» κατηγορεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, με αφορμή τις ανακοινώσεις κομμάτων περί παραβίασης της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, σχετικά με την υπόθεση Ντογιάκου.

«Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή κάποια αρμόδια στελέχη της αντιπολίτευσης στηλιτεύουν το Υπουργείο Δικαιοσύνης ότι παραβιάζει την ανεξαρτησία της. Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο το στηλιτεύουν ότι είναι απόν και άπραγο, τη στιγμή που η δικαιοσύνη σπαράσσεται» τονίζει.

Ο κ. Παρασκευόπουλος επισημαίνει:

«Κατά τις τελευταίες ημέρες η καταστροφολογία έχει ως αφορμή την είδηση για επιβολή πειθαρχικής ποινής σε Εισαγγελέα του Εφετείου Αθηνών.
Υπενθυμίζω ότι:
-Η αναφερόμενη ποινή στηρίχθηκε στην απόφαση του αρμόδιου οργάνου, απαρτιζόμενου από 9 ανώτατους δικαστές που ορίζονται με κλήρωση.
- Η άσκηση της πειθαρχικής αγωγής από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την κατά νόμο αρμοδιότητά του έλαβε χώρα 16/2/2016 και η έφεση ασκήθηκε 1/7/2016. Είναι ολοφάνερο ότι και οι ημερομηνίες διαψεύδουν κάθε κακόβουλο συσχετισμό της είδησης με πρόσφατες εξελίξεις και με δήθεν επίκαιρες συμπαιγνίες κυβέρνησης-δικαιοσύνης.

- Η καταγραφή πειθαρχικών ευθυνών δικαστικών λειτουργών, αφορά εξαιρέσεις, που φυσικά δεν μπορούν να λείπουν τελείως. Η καταδίκη ενός λειτουργού εφόσον δεν οδηγεί σε έκπτωση δεν τον καθιστά αποσυνάγωγο, αλλά απλώς αντιμετωπίζει αναλογικά μια συγκεκριμένη παρεκτροπή. Αυτό που εκπλήσσει όμως εδώ είναι το εξής: ενώ οι πειθαρχικές ευθύνες, αναζητούμενες είτε από τον Υπουργό είτε το συχνότερο με βάση δικαστική πρωτοβουλία, αφορούν αρκετές περιπτώσεις, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντιδρούν επιλεκτικά: Επικεντρώνονται σε ορισμένες περιπτώσεις και δεν διστάζουν για χάρη τους να στιγματίζουν τη δικαιοσύνη γενικότερα και τελείως ατεκμηρίωτα για δήθεν υπόγειες επαφές με την κυβέρνηση, συμμετοχές σε ιδιοτέλεια κλπ».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης προσθέτει ότι «αυτοί που αντιδρούν αβάσιμα, με επιλεκτικές συνηγορίες και αμετροέπεια, οι ίδιοι ταυτόχρονα αναφέρονται σε "θύελλα αντιδράσεων". Το φαινόμενο μοιάζει να κινείται μεταξύ αυτοεκπληρούμενης προφητείας και φάρσας».
Ο κ. Παρασκευόπουλος καταλήγει:
«Για πολλοστή φορά επισημαίνω ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν σπαράσσεται, απονέμεται εύρυθμα και χωρίς παρεμβάσεις από ευσυνείδητους λειτουργούς. Δομικό της πρόβλημα, κατά βάση σωρευμένο από το παρελθόν, είναι οι καθυστερήσεις. Αυτή τη στιγμή γίνεται με πολύπλευρη και σε βάθος χρόνου προσπάθεια επιτάχυνσής της, η οποία ελπίζουμε να επιτευχθεί με τη στήριξη όλων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top