Στο επίκεντρο ασφάλεια, μεταναστευτικό και απασχόληση στο γεύμα των 27 στην Μπρατισλάβα

Αναφορές στην «κοινωνική Ευρώπη» από Μέρκελ και Ολάντ παρουσία Τσίπρα – Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star Θάνος Αθανασίου

Στο επίκεντρο ασφάλεια, μεταναστευτικό και απασχόληση στο γεύμα των 27 στην Μπρατισλάβα
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα το γεύμα των ηγετών, πριν από την προκαθορισμένη επίσκεψη των 27 στο μουσείο Danubiana.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του Star στις Βρυξέλλες Θάνου Αθανασίου , 7 ηγέτες δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί, μεταξύ των οποίων ο Ματέο Ρέντζι και ο Αλεξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από διπλωματική πηγή, από την πλευρά της η Γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ προέβη σε μια γενική περιγραφή χωρίς αιχμές. Ο Σουηδός πρωθυπουργός μίλησε έντονα για την ανάγκη ανάπτυξης της κοινωνικής Ευρώπης.
Παρόμοια τοποθέτηση έκανε ο Μαλτέζος Πρωθυπουργός, ο οποίος και αυτός μίλησε για την κοινωνική Ευρώπη, την ανάπτυξη και την ανάγκη μιας κοινής πολιτικής για το μεταναστευτικό.
Ο Φρανσουά Ολάντ ζήτησε από την ΕΕ να αναπτύξει κοινωνική προστασία και να προχωρήσει σε δομές κοινής άμυνας και ασφάλειας και τόνισε την ανάγκη όπως ο λεγόμενος οδικός χάρτης της Μπρατισλάβας, να είναι σαφής και να περιέχει μέτρα για την ανάπτυξη, ασφάλεια, νεολαία.
Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι μίλησε για την κοινή μεταναστευτική πολιτική και την ασφάλεια. Ζήτησε δε ανάπτυξη μέσω έμφασης σε ανταγωνιστικούς τομείς, όπως η ψηφιακή οικονομία , ενώ περιέγραψε και τις συστάσεις της έκθεσης των 5 προέδρων για την εμβάθυνση της ευρωζώνης.
Ο Α. Κόστα, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, σημείωσε την σημαντική παρέμβαση Γiούνκερ, ο οποίος είχε αναφέρει ότι στην Ευρώπη επικρατεί ανασφάλεια και φόβος για την απώλεια απασχόλησης και της κοινωνικής π��οστασίας. Τόνισε δε ότι χρειάζεται κοινή προσπάθεια για το προσφυγικό το οποίο “δεν μπορεί να διαχειριστεί ο καθένας μόνος του".
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top