Παραδοχή Κρέτσου: Ελληνική πατέντα ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών!

Δεν απάντησε ο ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας γιατί με την ανεργία να βρίσκεται στο 26% κλείνουν υγιείς επιχειρήσεις

Δεν υπάρχει προηγούμενο σε καμία άλλη χώρα, του τρόπου με τον οποίο διενεργήθηκε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, παραδέχθηκε ο ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος μιλώντας σήμερα το απόγευμα στην ΕΤ3. Μάλιστα ο κ. Κρέτσος χαρακτήρισε «ελληνική πατέντα» τη διαδικασία του διαγω��ισμού, για την οποία ανέφερε επίσης ότι είναι «κρυστάλλινη»!
Δεν μπόρεσε όμως να δικαιολογήσει το κλείσιμο υγιών επιχειρήσεων σε εποχή τεράστιας ανεργίας, αλλά περιορίσθηκε σε γενικόλογες αναφορές (για τη δημιουργία νέων εσόδων) σε συνδυασμό με τους γνωστούς αφορισμούς περί «μεγάλης έκθεσης στον τραπεζικό δανεισμό» κλπ, οι οποίοι όμως δεν ισχύουν για όλους τους υπάρχοντες τηλεοπτικούς σταθμούς. « Υπήρχαν χρήματα αλλά όχι για τους εργαζόμενους» ισχυρίσθηκε, ενώ ανέφερε ότι στον Alpha είχαν γίνει απολύσεις 200 εργαζομένων.
Ο ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας επανέλαβε την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης ότι ο διαγ��νισμός είναι σύννομος και ότι θέτει κανόνες στην ραδιοτηλεοπτική αγορά, ενώ ισχυρίσθηκε ότι η εκτίμηση για διαφημιστική πίτα ύψους 200 εκ. ευρώ, πάνω στην οποία στηρίχθηκε ο αριθμός των 4 αδειών, προκύπτει ακόμη από έρευνα της Ένωσης των τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και τους ισολογισμούς τους. Πρόσθεσε πάντως λίγο αργότερα όσον αφορά τη διαφήμιση, ότι «τα κανάλια στραγγαλίζονται από τους μεσάζοντες».
Ο κ. Κρέτσος ανέφερε επίσης ότι η πρόθεση ήταν ο διαγωνισμός να διενεργηθεί από το ΕΣΡ, αλλά δεν κατέστη αυτό δυνατό λόγω της στάσης της ΝΔ. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι σύντομα θα προχωρήσει η διαδικασία της δημοπράτησης των αδειών των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, την οποία όμως θα διενεργήσει το ΕΣΡ, ενώ για τον προσδιορισμό του αριθμού τους θα ληφθούν υπόψη γεωγραφικά κριτήρια, όπως και της μορφολογίας του εδάφους κάθε περιοχής.
Όσον αφορά τις θεματικές άδειες, ο ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ανέφερε: «Αν υπάρξουν νέα δεδομένα στην αγορά και αυξηθεί π.χ. στα 300 εκ. ευρώ , ίσως να δοθούν και άλλες άδειες θεματικές, αλλά τώρα δεν είναι στο τραπέζι».
Ο κ. Κρέτσος εκτίμησε δεν θα κλείσει το Star ούτε ο Alpha. «Έχουν τις υποδομές, έχουν το know how. Μπορούν να εκπέμπουν συνδρομητικά και δορυφορικά» ανέφερε.
Για το τι θα γίνει αν κλείσουν τηλεοπτικοί σταθμοί, σχετικά με τις υποχρεώσεις τους και αν θα υπάρξει απώλεια δημοσίων εσόδων ανέφερε πως ισχύει ό,τι για όλες τις επιχειρήσεις και εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα ποσά που θα χαθούν (για εφορία, ασφαλιστικά ταμεία κλπ) θα υπερκαλυφθούν από τα έσοδα των νέων τηλεοπτικών σταθμών που θα δημιουργηθούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top