Συζήτησαν για το Κυπριακό οι δύο Πρόεδροι: Συνάντησε τον Παυλόπουλο ο Αναστασιάδης

Τετ-α-τετ και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ο Κύπριος Πρόεδρος

Συζήτησαν για το Κυπριακό οι δύο Πρόεδροι: Συνάντησε τον Παυλόπουλο ο Αναστασιάδης

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και η πορεία των διαπραγματεύσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προκόπη Παυλόπουλου με τον Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της Ευρωμεσογειακής Συνόδου ηγετών στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την αμέριστη συμπαράσταση του ελληνικού λαού για την επίλυση του Κυπριακού και υπογράμμισε ότι η στάση αυτή αποτελεί και χρέος της Ελλάδας που απορρέει από το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και ��ην αλληλεγγύη που πρέπει να επιδεικνύουν τα κράτη-μέλη μεταξύ τους.

17062086.jpg
Παράλληλα, κάλεσε τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ να επιδείξουν την ίδια συμπεριφορά προς την Κυπριακή Δημοκρατία, που αποτελεί ισότιμο μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης και επανέλαβε την σταθερή θέση της Αθήνας για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό σύμφωνης με το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, χωρίς εγγυήσεις και στρατεύματα κατοχής.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού για την άδολη συμπαράσταση της Ελλάδας στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού και τόνισε ότι στόχος της Λευκωσίας είναι η επίτευξη λύσης που θα ανταποκρίνεται στις ανησυχίες και των δυο κοινοτήτων και θα οδηγήσει σε ένα κράτος λειτουργικό και βιώσιμο.

17062084.jpg
Αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων έκανε λόγο για συγκρατημένη αισιοδοξία και υπογράμμισε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορές και προβλήματα που, εάν δεν ξεπεραστούν, δεν μπορούμε να οδηγηθούμε σε λύση, ενώ επισήμανε για μια ακόμη φορά την ανάγκη για δημιουργία ενός ανεξάρτητου κυρίαρχου κράτους και όχι μετατροπή της κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα προτεκτοράτο της οποιαδήποτε δύναμης.

Τετ-α-τετ και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ο Κύπριος Πρόεδρος

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό βρέθηκαν και στο επίκεντρο της συνάντησης του Νίκου Αναστασιάδη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Κύπρο.

17062553.jpg

Στη συνάντηση των δύο ανδρών, ο Κύπριος Πρόεδρος ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για την πορεία και τις προοπτικές των διακοινοτικών συνομιλιών.

17062552.jpg
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την πάγια και αμέριστη συμπαράσταση της οδού Πειραιώς στην προσπάθεια εξεύρεσης μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top