Καμπανάκι Ντάισελμπλουμ: Ολοκληρώστε τα προαπαιτούμενα

Τι μεταδίδει από την Μπρατισλάβα ο ανταποκριτής του Star

​Έκκληση στις ελληνικές αρχές να επιταχύνουν τη διαδικασία ο��οκλήρωσης των προαπαιτούμενων το συντομότερο δυνατό, αποδίδοντας τι καθυστερήσεις στη γενική χαλαρότητα του καλοκαιριού, απηύθυνε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ κατά την άφιξή του στη συνεδρίαση στη Μπρατισλάβα.

Κληθείς από το Star να σχολιάσει το που βρίσκεται η ελληνική υπόθεση είπε ότι: «παραδέχομαι πως ορισμένα από τα χρονοδιαγράμματα που συμφωνήθηκαν πέρσι το καλοκαίρι δεν ήταν απόλυτα ρεαλιστικά. Παρ’ όλα αυτά στη φάση που βρισκόμαστε πρέπει οι ελληνικές αρχές να επιταχύνουν, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, δεν υπάρχει πια η δικαιολογία του καλοκαιριού, πρέπει να βιαστούμε διότι υπάρχουν σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν πριν από το τέλος του έτους».

Σχολιάζοντας την υπόθεση της Eurostat δήλωσ�� πως «η υπόθεση είναι ατυχής, βρίσκεται τώρα στα δικαστήρια, οπότε πρέπει να περιμένουμε. Παρ’ όλα αυτά επαναλαμβάνω ότι είναι ατυχής. Έχει εξαιρετική σημασία η αξιοπιστία των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, βεβαίως όπως ξέρετε έχει γίνει και μία δήλωση από τον κ. Χουλιαράκη στο ελληνικό κοινοβούλιο οπότε πρέπει να περιμένουμε».

Σε σχέση με τις προτάσεις που διακινήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες περί ταμείου κρίσεων της Ευρωζώνης, ο πρόεδρος του Eurogroup με τις δηλώσεις του παρέπεμψε στις επίσημες συζητήσεις, όπως αυτές περιγράφονται, στην έκθεση των πέντε προέδρων. Τις ιδέες αυτές υποβάθμισε ιδιαίτερα ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς Γκερτ Σέλινγκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα σημαντικό κομμάτι της σ��ζήτησης στο παρασκήνιο ενδέχεται να καταλάβει η υπόθεση της Apple για την οποία σχεδόν αποκλειστικά τοποθετήθηκε ο επίτροπος Μοσκοβισί, ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Έντα Κένι και πολλοί από τους συναδέλφους του.

Θάνος Αθανασίου-Ανταπόκριση από Μπρατισλάβα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top